30.06.2018 Kadry i płace

Czy dietę należy pomniejszać o posiłek, z którego pracownik nie skorzystał

Podczas delegacji nasz pracownik miał opłacony nocleg, w którego cenie było zapewnione śniadanie. Zgodnie z poleceniem służbowym pracownik musiał opuścić hotel o godz. 5.00 rano i w związku z tym nie miał możliwości spożycia posiłku. Czy w takiej sytuacji powinniśmy obniżyć dietę o zapewnione śniadanie? Czy jeżeli jej nie obniżymy, to po stronie pracownika powstanie przychód do opodatkowania?

PROBLEM

ikona kłódki
Treści dostępne dla abonentów IFK Platformy Księgowych i Kadrowych

Już dziś zamów dostęp
do IFK Platforma Księgowych i Kadrowych

  • Codzienne aktualności prawne
  • Porady i artykuły z najpopularniejszych czasopism INFOR wraz z bieżącymi wydaniami
  • Bogatą bibliotekę materiałów wideo
  • Merytoryczne dodatki, ściągi, plakaty
Kup dostęp
Powiązane dokumenty
ikona zobacz najnowsze Dokumenty podobne