Jak obniżać dietę krajową o zapewnione wyżywienie
Jesteśmy firmą prywatną, która przy rozliczaniu podróży służbowych stosuje przepisy rozporządzenia o podróżach służbowych z 29 stycznia 2013 r. Jeden z naszych pracowników był w delegacji przez 10 godzin. Przy ustalaniu wysokości diety krajowej i jej obniżeniu o zapewniony obiad okazało się, że pracownik nie ma prawa do diety, bo zgodnie z przepisami rozporządzenia obniżenia należy dokonać od pełnej kwoty diety, tj. od 30 zł. Czy nasze postępowanie jest prawidłowe?
PROBLEM
Już dziś zamów dostęp
do IFK Platforma Księgowych i Kadrowych
- Codzienne aktualności prawne
- Porady i artykuły z najpopularniejszych czasopism INFOR wraz z bieżącymi wydaniami
- Bogatą bibliotekę materiałów wideo
- Merytoryczne dodatki, ściągi, plakaty
Masz już konto? Zaloguj się