Jak obliczyć wysokość diety, jeżeli wartość zapewnionego pracownikowi posiłku przewyższa ryczałt
PROBLEM
Jeden z naszych pracowników przebywał w zagranicznej podróży służbowej w Niemczech, która trwała 3 pełne doby i 16 godzin. W czasie tej podróży miał zagwarantowane przez pracodawcę 2 obiady oraz 3 śniadania, których wartość wyszczególniona na fakturze przekroczyła odpowiednio wysokość 30% i 15% ryczałtowego obniżenia diety (każde śniadanie wyceniono po 10 euro, a obiad po 16,5 euro). Jak w tej sytuacji obliczyć przysługującą pracownikowi należność z tytułu zagranicznych diet?
Już dziś zamów dostęp
do IFK Platforma Księgowych i Kadrowych
- Codzienne aktualności prawne
- Porady i artykuły z najpopularniejszych czasopism INFOR wraz z bieżącymi wydaniami
- Bogatą bibliotekę materiałów wideo
- Merytoryczne dodatki, ściągi, plakaty
Masz już konto? Zaloguj się