Czy od wartości posiłków przekazanych pracownikom po 31 marca br. trzeba naliczyć składki i podatek

W okresie zimowym przypadającym od 1 listopada do 31 marca zapewniamy pracownikom pracującym na zewnątrz gorące posiłki, zgodnie z przepisami bhp. Zamierzamy wydawać pracownikom posiłki również w kwietniu, bo w tym miesiącu zdarzają się jeszcze chłodne dni. Czy z tytułu posiłków wydawanych pracownikom w kwietniu powinniśmy opłacić składki na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne oraz podatek?

PROBLEM

ikona kłódki
Treści dostępne dla abonentów IFK Platformy Księgowych i Kadrowych

Już dziś zamów dostęp
do IFK Platforma Księgowych i Kadrowych

  • Codzienne aktualności prawne
  • Porady i artykuły z najpopularniejszych czasopism INFOR wraz z bieżącymi wydaniami
  • Bogatą bibliotekę materiałów wideo
  • Merytoryczne dodatki, ściągi, plakaty
Kup dostęp
Powiązane dokumenty
ikona zobacz najnowsze Dokumenty podobne