Czy dietę krajową można obniżyć ze względu na zapewnione posiłki
Pracuję w dziale spraw pracowniczych spółki z o.o. W naszym zakładzie ustalono wysokość diety krajowej na poziomie 40 zł. Dwoje pracowników niedawno wróciło z podróży służbowej do Lublina. Pracownicy w czasie pobytu w tym mieście zatrzymali się w hotelu, gdzie oprócz noclegów mieli zapewnione śniadania i obiadokolacje. Czy pracownikom za pobyt w Lublinie należą się pełne diety? Jeżeli diety można obniżyć, to w jaki sposób udokumentować wysokość obniżenia, skoro na fakturze nie ma wzmianki o posiłkach wliczonych w cenę doby hotelowej?
PROBLEM
Już dziś zamów dostęp
do IFK Platforma Księgowych i Kadrowych
- Codzienne aktualności prawne
- Porady i artykuły z najpopularniejszych czasopism INFOR wraz z bieżącymi wydaniami
- Bogatą bibliotekę materiałów wideo
- Merytoryczne dodatki, ściągi, plakaty
Masz już konto? Zaloguj się