Jaka stawka podatku od towarów i usług obowiązuje po dniu 1.05.2004 r. na wyroby ciastkarskie z ciasta kruchego o numerze statystycznym PKWiU 15.81.12-00.15?
Podatnik produkuje wyroby cukrowe tj. baranek cukrowy, zając cukrowy, kurka cukrowa. Na powyższe wyroby podatnik posiada atest Krajowej Komisji Artystycznej i Etnograficznej. ww. wyroby sklasyfikowane są wg PKWiU pod symbolem 36.63.77-40.3, a wg SWW pod symbolem 2882-9959.Zdaniem podatnika przedmiotowe wyroby podlegają opodatkowaniu 7% stawką podatku VAT bowiem są wymienione w załączniku Nr 3 do ustawy
Dot. stawki podatku od towarów i usług jaka obowiązuje pod dniu 1 stycznia 2005r. na wyroby ciastkarskie świeże, sklasyfikowane pod symbolem PKWiU 15.81.12-00.15, 15.81.12-00.16 oraz 15.81.12-00.90.
Ze stanu faktycznego przedstawionego we wniosku wynika, że Spółka jest producentem wyrobów ciastkarskich z ciasta parzonego - określonych jako świeże. Wyroby te Ośrodek Interpretacji Standardów Klasyfikacyjnych sklasyfikował do grupowania: PKWiU 15.81.12-00.00 "Wyroby ciastkarskie świeże (ciastka i ciasta, pieczywo cukiernicze i pozostałe wyroby ciastkarskie z dodatkiem środka słodzącego).Jak wynika
Czy powstanie obowiązek rozliczania VAT należnego z tytułu nieodpłatnego przekazania słodyczy klientom apteki poprzez wyłożenie ich na sali ekspedycji ?.
Jaką zastosować stawkę podatku VAT przy sprzedaży wyrobów ciastkarskich pakowanych w pudełka i foliowanych o dłuższym okresie przydatności do spożycia wynoszącym 90 dni ?
Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy stosować w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia (PKWiU 15.82.12-55.29)?
Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy stosować w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia (PKWiU 15.81.12-00.1)?
Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy stosować w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia (PKWiU 15.81.12-00)?
Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy stosować w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia (PKWiU 15.82.13)?
dotyczy zaliczenia do kosztów uzyskania przychodu - na podstawie art. 15 ust. 1 w związku z art. 16 ust. 1 pkt. 28 ustawy z dnia 15.02.1992r. o podatku dochodowym od osób prawnych (Dz. U. z 2000r. Nr 54, poz. 654 ze zm.) - w brzmieniu obowiązującym od dnia 01.01.2007r. - wydatków związanych z zakupem artykułów spożywczych, piwa i alkoholu, przeznaczonych do prezentacji maszyn podczas targów i pokazów
Czy Wnioskodawca, na podstawie art. 41 ust. 1 oraz załącznika nr 3 poz. 25 ustawy o VAT, ma prawo stosować stawkę VAT wynoszącą 7% w odniesieniu do sprzedaży opisanych powyżej spodów tortowych, biorąc pod uwagę fakt, że zgodnie z opinią Urzędu Statystycznego w Łodzi Podatnik sam powinien dokonać klasyfikacji spodów tortowych, a on klasyfikuje spody tortowe jako wyroby spożywcze świeże - grupowanie
Wyroby z ciasta francuskiego faktycznie mieszczące się w PKWiU 15.81.12-00.12 i wyroby z ciasta biszkoptowego mieszące się w PKWiU 15.91.12-00.16 podlegają opodatkowaniu 7% stawką podatku od towarów i usług.
Wyroby ciastkarskie o PKWiU 15.81.12-00 są opodatkowane 7% stawką VAT
stawka podatku dla dostawy wyrobów ciastkarskich świeżych - grupowanie PKWiU 15.81.12-00.16
Wnioskodawca do dostawy produktów będących przedmiotem wniosku ma prawo stosować obniżoną stawkę podatku od towarów i usług w wysokości 7%.
Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla dostawy pieczywa świeżego oraz wyrobów ciastkarskich poddanych obróbce technologicznej.
Stawka podatku dla dostawy świeżych wyrobów ciastkarskich poddanych wcześniej rozmrożeniu.
Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku na wyroby mieszczące się w PKWiU 32.99.59.0.
Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla wyrobów rozmrożonych, gotowych do spożycia po wypieczeniu sprzedawanym finalnym konsumentom.