13.02.2004 Kadry i płace

Czy należy uwzględniać przerwy w pracy przy naliczaniu urlopu?

W mojej firmie pracownicy pracują od godziny 8 do 17, w ciągu dnia przysługuje im godzinna przerwa na spożycie posiłku. Czy przy udzielaniu pracownikowi urlopu na jeden dzień w wymiarze godzinowym należy liczyć 8 godzin - bez tej przerwy, czy 9 godzin - z przerwą?

ikona kłódki
Treści dostępne dla abonentów IFK Platformy Księgowych i Kadrowych

Już dziś zamów dostęp
do IFK Platforma Księgowych i Kadrowych

  • Codzienne aktualności prawne
  • Porady i artykuły z najpopularniejszych czasopism INFOR wraz z bieżącymi wydaniami
  • Bogatą bibliotekę materiałów wideo
  • Merytoryczne dodatki, ściągi, plakaty
Kup dostęp
Powiązane dokumenty
ikona zobacz najnowsze Dokumenty podobne