Postanowienie w sprawie interpretacji prawa podatkowego z dnia 17.05.2006, sygn. 1434/PV/443-69a/06/AM, Urząd Skarbowy Warszawa-Praga, sygn. 1434/PV/443-69a/06/AM
Spółka w swoich lokalach gastronomicznych świadczy usługi gastronomiczne zaklasyfikowane do grupowania PKWiU 55.30 w tym sprzedaje do spożycia na miejscu m.in. napoje zawierające czekoladę jako składnik podstawowy ( opodatkowany stawką 22%) i czekoladkę ,,napolitankę" podawaną na talerzyku obok filiżanki czekolady. Naszym zdaniem mała czekoladka ,,napolitanka" dodana w ramach receptury na talerzyk obok filiżanki staje się składnikiem usługi i razem z filiżanką czekolady opodatkowana jest 7% stawką podatku.
Już dziś zamów dostęp
do IFK Platforma Księgowych i Kadrowych
- Codzienne aktualności prawne
- Porady i artykuły z najpopularniejszych czasopism INFOR wraz z bieżącymi wydaniami
- Bogatą bibliotekę materiałów wideo
- Merytoryczne dodatki, ściągi, plakaty
Masz już konto? Zaloguj się