17.05.2006 Podatki

Postanowienie w sprawie interpretacji prawa podatkowego z dnia 17.05.2006, sygn. 1434/PV/443-69a/06/AM, Urząd Skarbowy Warszawa-Praga, sygn. 1434/PV/443-69a/06/AM

Spółka w swoich lokalach gastronomicznych świadczy usługi gastronomiczne zaklasyfikowane do grupowania PKWiU 55.30 w tym sprzedaje do spożycia na miejscu m.in. napoje zawierające czekoladę jako składnik podstawowy ( opodatkowany stawką 22%) i czekoladkę ,,napolitankę" podawaną na talerzyku obok filiżanki czekolady. Naszym zdaniem mała czekoladka ,,napolitanka" dodana w ramach receptury na talerzyk obok filiżanki staje się składnikiem usługi i razem z filiżanką czekolady opodatkowana jest 7% stawką podatku.

ikona kłódki
Treści dostępne dla abonentów IFK Platformy Księgowych i Kadrowych

Już dziś zamów dostęp
do IFK Platforma Księgowych i Kadrowych

  • Codzienne aktualności prawne
  • Porady i artykuły z najpopularniejszych czasopism INFOR wraz z bieżącymi wydaniami
  • Bogatą bibliotekę materiałów wideo
  • Merytoryczne dodatki, ściągi, plakaty
Kup dostęp
Powiązane dokumenty
ikona zobacz najnowsze Dokumenty podobne