Jak rozliczyć bony wydawane pracownikom na posiłki profilaktyczne
PROBLEM
Spółka jest zobowiązana zapewnić pracownikom wykonującym prace w okresie zimowym na otwartej przestrzeni w warunkach szczególnie uciążliwych posiłki profilaktyczne. Obowiązek ten spółka realizuje poprzez wydawanie uprawnionym pracownikom bonów na posiłki profilaktyczne do zrealizowania we wskazanych punktach gastronomicznych. Spółka nie ma możliwości wydawania posiłków ze względu na specyfikę pracy i ze względów organizacyjnych - bardzo duża rozległość prowadzonych prac, prace w wykopach. Czy spółka postępuje prawidłowo, nie pobierając od tych świadczeń zaliczki na PIT?
Już dziś zamów dostęp
do IFK Platforma Księgowych i Kadrowych
- Codzienne aktualności prawne
- Porady i artykuły z najpopularniejszych czasopism INFOR wraz z bieżącymi wydaniami
- Bogatą bibliotekę materiałów wideo
- Merytoryczne dodatki, ściągi, plakaty
Masz już konto? Zaloguj się