Opodatkowanie przychodów z działalności gastronomicznej według ryczałtu ewidencjonowanego przy stawce 3% dla usług podawania posiłków w PKWiU 56.10.19.0 - Interpretacja indywidualna z dnia 24 kwietnia 2025 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, sygn. 0114-KDIP3-2.4011.331.2025.1.MT
Przychody osiągane z działalności gastronomicznej polegającej na sprzedaży lodów oraz napojów w punkcie sprzedaży oznaczonym kodem PKWiU 56.10.19.0, jako „Pozostałe usługi podawania posiłków”, mogą być opodatkowane zryczałtowanym podatkiem dochodowym wedle stawki 3%, zakładając spełnienie wszystkich ustawowych przesłanek do wyboru tej formy opodatkowania.
Interpretacja indywidualna
– stanowisko prawidłowe
Szanowna Pani,
stwierdzam, że Pani stanowisko w sprawie oceny skutków podatkowych opisanego stanu faktycznego w zryczałtowanym podatku dochodowym od niektórych przychodów osiąganych przez osoby fizyczne jest prawidłowe.
Już dziś zamów dostęp
do IFK Platforma Księgowych i Kadrowych
- Codzienne aktualności prawne
- Porady i artykuły z najpopularniejszych czasopism INFOR wraz z bieżącymi wydaniami
- Bogatą bibliotekę materiałów wideo
- Merytoryczne dodatki, ściągi, plakaty
Masz już konto? Zaloguj się
