Działalność Spółki, polegająca na opracowywaniu nowych receptur cukierniczych, stanowi działalność badawczo-rozwojową w rozumieniu art. 5a pkt 38 ustawy o PIT, ponieważ posiada charakter twórczy, innowacyjny oraz jest realizowana w systematyczny i zaplanowany sposób, prowadząc do zwiększenia zasobów wiedzy i tworzenia nowych zastosowań.
Określenie właściwych stawek zryczałtowanego podatku dochodowego od przychodów ewidencjonowanych dla usług związanych z prowadzeniem własnej cukierni.
Zryczałtowany podatek dochodowy od niektórych przychodów osiąganych przez osoby fizyczne - przechody ze sprzedaży wytwarzanych we własnym punkcie gastronomicznym pączków.
Jaką stawką podatku od towarów i usług należy w zaistniałym stanie faktycznym opodatkować dostawę (sprzedaż) kontrahentom przez Spółkę zapiekanych w 80% wyrobów świeżych, sprzedawanych następnie w postaci zamrożonej?
Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla sprzedaży tortilli.
Zryczałtowany podatek dochodowy od niektórych przychodów osiąganych przez osoby fizyczne w zakresie ustalenia stawki ryczałtu od przychodów ewidencjonowanych.
Zastosowanie obniżonej stawki podatku VAT w wysokości 8% do dostawy towarów z grupowania PKWiU 10.71.12.0 Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, któremu odpowiada kod CN 1905 90 60, wtedy, gdy data ich minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 45 dni.
1. Jaką stawkę podatku VAT będą miały ciasteczka z ciasta parzonego ptysiowego bez środków konserwujących o PKWiU 10.71.12, z terminem przydatności do spożycia 90 dni? 2. Jaką stawkę podatku VAT będą miały ciasteczka z ciasta kruchego, z nadzieniem jak i bez nadzienia i podlewane polewą czekoladopodobną, bez środków konserwujących o PKWiU 10.71.12, z terminem przydatności do spożycia 90 dni? 3. Jaką
Jaką stawkę podatku VAT będą miały ciasteczka o nazwie handlowej i , w których skład wchodzą nasiona i płatki zbóż, orzechy, wiórki kokosowe, tłuszcz roślinny oraz syrop glukozowy o symbolu PKWiU 10.61.33 z terminem przydatności do spożycia 90 dni?
stawka podatku na dostawę wyrobów ciastkarskich i ciastek świeżych o przydatności do spożycia powyżej 45 dni i o symbolu PKWiU 10.71.12.
Możliwość zastosowania obniżonej stawki podatku do dostawy wyrobów ciastkarskich oraz pieczywa świeżego w sytuacji gdy data ich minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 14 lub 45 dni.
Możliwość zastosowania obniżonej stawki podatku do dostawy wyrobów ciastkarskich oraz pieczywa świeżego w sytuacji gdy data ich minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 14 lub 45 dni.
Stawka podatku VAT dla wytwarzanych wyrobów ciastkarskich, gdy data ich minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 45 dni
Stawka podatku VAT dla wytwarzanych wyrobów drożdżówek, chałek, rogali i rożków
Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla pieczywa, którego data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 14 dni.
Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla wyrobów ciastkarskich i ciastek świeżych, których data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 14 dni lub 45 dni.
opodatkowanie podatkiem VAT dostawy wyrobów ciastkarskich sklasyfikowanych pod symbolem PKWiU 10.71.12.0
Czy produkowane przez Wnioskodawcę wyroby ciastkarskie o PKWiU 10.71.12.0 (bezy, anyżki, babeczki kruche) winny być opodatkowane stawką VAT 8%?
W związku z faktem, iż Wnioskodawca otrzyma przedmiotowe dofinansowanie po dniu 31 stycznia 2009 r. zatem zastosowanie znajdzie nowe brzmienie przepisu art. 70b ust. 8 ustawy o systemie oświaty, z którego wynika, iż dofinansowanie kosztów kształcenia młodocianych pracowników nie jest już dotacją celową korzystającą ze zwolnienia z opodatkowania podatkiem dochodowym od osób fizycznych. Tak więc, dofinansowanie
Czy Spółka może stosować przy sprzedaży swoich wyrobów zaklasyfikowanych do słodkich herbatników stawkę podatku w wysokości 7% (w 2011 r. 8%)?