13.10.2004 Podatki

Kiedy osoba prowadząca działalność sezonowo traci prawo do zwolnienia podmiotowego

Jak w świetle nowej ustawy o VAT wygląda limit 10 000 euro? Czy osoba prowadząca działalność gastronomiczną sezonowo (lipiec, sierpień, wrzesień) określa próg obrotów, po których przekroczeniu staje się nieodwołalnie podatnikiem VAT proporcjonalnie - ze względu na to, że działa tylko przez 3 miesiące w roku? Czy progiem dla niej będzie 45 700 zł i dopiero po przekroczeniu tej kwoty w obrotach będzie podatnikiem VAT?

ikona kłódki
Treści dostępne dla abonentów IFK Platformy Księgowych i Kadrowych

Już dziś zamów dostęp
do IFK Platforma Księgowych i Kadrowych

  • Codzienne aktualności prawne
  • Porady i artykuły z najpopularniejszych czasopism INFOR wraz z bieżącymi wydaniami
  • Bogatą bibliotekę materiałów wideo
  • Merytoryczne dodatki, ściągi, plakaty
Kup dostęp
Powiązane dokumenty
ikona zobacz najnowsze Dokumenty podobne