28.06.2018 Kadry i płace

Czy zapewniony pracownikowi lunch obniża dietę przysługującą mu w zagranicznej podróży służbowej

Nasz pracownik odbywający zagraniczną podróż służbową (został wysłany jako przedstawiciel firmy na międzynarodową konferencję) miał zapewnione śniadania w hotelu, w którym był zakwaterowany. Dodatkowo w ramach konferencji, która odbywała się codziennie w godz. od 9.00 do 17.00, uczestnicy mieli zapewniony lunch (od 13.00 do 14.00). Jak w takiej sytuacji rozliczyć się z pracownikiem? Czy należą mu się diety obniżone jedynie o śniadania, czy lunch także obniża dietę?

PROBLEM
ikona kłódki
Treści dostępne dla abonentów IFK Platformy Księgowych i Kadrowych

Już dziś zamów dostęp
do IFK Platforma Księgowych i Kadrowych

  • Codzienne aktualności prawne
  • Porady i artykuły z najpopularniejszych czasopism INFOR wraz z bieżącymi wydaniami
  • Bogatą bibliotekę materiałów wideo
  • Merytoryczne dodatki, ściągi, plakaty
Kup dostęp
Powiązane dokumenty