Czy zapewniony pracownikowi lunch obniża dietę przysługującą mu w zagranicznej podróży służbowej
Nasz pracownik odbywający zagraniczną podróż służbową (został wysłany jako przedstawiciel firmy na międzynarodową konferencję) miał zapewnione śniadania w hotelu, w którym był zakwaterowany. Dodatkowo w ramach konferencji, która odbywała się codziennie w godz. od 9.00 do 17.00, uczestnicy mieli zapewniony lunch (od 13.00 do 14.00). Jak w takiej sytuacji rozliczyć się z pracownikiem? Czy należą mu się diety obniżone jedynie o śniadania, czy lunch także obniża dietę?
PROBLEM
Już dziś zamów dostęp
do IFK Platforma Księgowych i Kadrowych
- Codzienne aktualności prawne
- Porady i artykuły z najpopularniejszych czasopism INFOR wraz z bieżącymi wydaniami
- Bogatą bibliotekę materiałów wideo
- Merytoryczne dodatki, ściągi, plakaty
Masz już konto? Zaloguj się