06.12.2023 Kadry i płace

Jeśli pracownik biurowy okazjonalnie przygotowuje i serwuje posiłki, jako pracodawca musisz dopełnić określonych obowiązków BHP

Chcemy zorganizować "jarmark bożonarodzeniowy" dla pracowników (90 osób) w ogrodzie przy naszej siedzibie. W jego ramach chcielibyśmy przygotować poczęstunek na ciepło, w tym dania z grilla, grzańce, zimowe herbaty, gorącą czekoladę itp. Jeden z pracowników, na co dzień zatrudniony jako pracownik biurowy, ale posiadający ważne badania sanitarno-epidemiologiczne (z poprzedniej pracy), chce się podjąć obsługi grilla i przygotowania wszystkich ciepłych napojów. To świąteczne spotkanie mamy zamiar zorganizować w godzinach pracy. Czy wobec pracownika, który podejmie się czynności kulinarnych, mamy jakieś dodatkowe obowiązki w zakresie bhp?

ikona kłódki
Treści dostępne dla abonentów IFK Platformy Księgowych i Kadrowych

Już dziś zamów dostęp
do IFK Platforma Księgowych i Kadrowych

  • Codzienne aktualności prawne
  • Porady i artykuły z najpopularniejszych czasopism INFOR wraz z bieżącymi wydaniami
  • Bogatą bibliotekę materiałów wideo
  • Merytoryczne dodatki, ściągi, plakaty
Kup dostęp
Powiązane dokumenty