Jaka stawka podatku od towarów i usług obowiązuje po dniu 1.05.2004 r. na wyroby ciastkarskie z ciasta kruchego o numerze statystycznym PKWiU 15.81.12-00.15?
Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy zastosować do produkowanych wafli o symbolu PKWiU 15.82.13.30.00?
Podatnik produkuje wyroby cukrowe tj. baranek cukrowy, zając cukrowy, kurka cukrowa. Na powyższe wyroby podatnik posiada atest Krajowej Komisji Artystycznej i Etnograficznej. ww. wyroby sklasyfikowane są wg PKWiU pod symbolem 36.63.77-40.3, a wg SWW pod symbolem 2882-9959.Zdaniem podatnika przedmiotowe wyroby podlegają opodatkowaniu 7% stawką podatku VAT bowiem są wymienione w załączniku Nr 3 do ustawy
Dot. stawki podatku od towarów i usług jaka obowiązuje pod dniu 1 stycznia 2005r. na wyroby ciastkarskie świeże, sklasyfikowane pod symbolem PKWiU 15.81.12-00.15, 15.81.12-00.16 oraz 15.81.12-00.90.
Jakie stawki podatku od towarów i usług na wyroby piekarnicze i ciastkarskie świeże.
dotyczy; opodatkowania w podatku od towarów i usług wyrobów ciastkarskich o przedłuzonej trwałości.
Ze stanu faktycznego przedstawionego we wniosku wynika, że Spółka jest producentem wyrobów ciastkarskich z ciasta parzonego - określonych jako świeże. Wyroby te Ośrodek Interpretacji Standardów Klasyfikacyjnych sklasyfikował do grupowania: PKWiU 15.81.12-00.00 "Wyroby ciastkarskie świeże (ciastka i ciasta, pieczywo cukiernicze i pozostałe wyroby ciastkarskie z dodatkiem środka słodzącego).Jak wynika
Jaką zastosować stawkę podatku VAT przy sprzedaży wyrobów ciastkarskich pakowanych w pudełka i foliowanych o dłuższym okresie przydatności do spożycia wynoszącym 90 dni ?
Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy stosować w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia (PKWiU 15.82.11-50.00)?
Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy stosować w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia (PKWiU 15.82.12-55.29)?
Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy stosować w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia (PKWiU 15.81.12-00.1)?
Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy stosować w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia (PKWiU 15.81.12-00)?
Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy stosować w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia (PKWiU 15.82.13)?
Jaką stawkę podatku VAT zastosować przy sprzedaży wyrobów o symbolu PKWiU 15.81.12-00.1?
dotyczy zaliczenia do kosztów uzyskania przychodu - na podstawie art. 15 ust. 1 w związku z art. 16 ust. 1 pkt. 28 ustawy z dnia 15.02.1992r. o podatku dochodowym od osób prawnych (Dz. U. z 2000r. Nr 54, poz. 654 ze zm.) - w brzmieniu obowiązującym od dnia 01.01.2007r. - wydatków związanych z zakupem artykułów spożywczych, piwa i alkoholu, przeznaczonych do prezentacji maszyn podczas targów i pokazów
Czy z uwagi na fakt, że Urząd Statystyczny w Łodzi zaklasyfikował produkowane wyroby wg symbolu w PKWiU 15.81, to 7% jest właściwą stawką VAT do opodatkowania ich sprzedaży zgodnie z poz. 25 załącznika nr 3 do ustawy o podatku od towarów i usług?
Wyroby ciastkarskie o PKWiU 15.81.12-00 są opodatkowane 7% stawką VAT
Czy Wnioskodawca ma prawo do zastosowania 7% stawki VAT do sprzedaży wyrobów ciastkarskich PKWiU 15.81.1?
stawka podatku dla dostawy wyrobów ciastkarskich świeżych - grupowanie PKWiU 15.81.12-00.16
sprzedaż wymienionego we wniosku wyrobu o nazwie galaretka w połączeniu z ciastkiem, która jest sklasyfikowana w symbolu PKWiU 15.81.12-00 podlega opodatkowaniu stawką podatku VAT w wysokości 7% zgodnie z art. 41 ust. 2 ustawy o VAT, w związku z poz. nr 25 załącznika nr 3 do tej ustawy. Natomiast wyroby wyprodukowane przez Wnioskodawcę i sklasyfikowane pod symbolem PKWiU 15.84.23 jako, że nie zostały