Skoro termin przydatności do spożycia oferowanych produktów, tj. tortilli pszennej o smaku curry, tortilli pszennej o smaku kurkumy, tortilli pszennej orkiszowej pełnoziarnistej, tortilli pszennej o smaku pomidorowym, tortilli pszennej o smaku szpinaku, tortilli pszenno-żytniej wieloziarnistej z nasionami lnu i czarnuszką, tortilli pszennej z dodatkiem czarnej marchwi i buraka ćwikłowego, tortilli
Stawka podatku VAT dla wyrobów zaklasyfikowanych do pierników i podobnych wyrobów oraz słodkich herbatników.
Produkowane przez Wnioskodawcę wyroby z ciasta drożdżowego np. bułki drożdżowe, pączki, bułki maślane oraz wyroby z ciasta parzonego np ekierki, ptysie klasyfikowane do grupowania PKWiU 10.71.12.0, jako wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania tych towarów zgodnie z odrębnymi przepisami
zastosowanie stawki 7% przy sprzedaży wyrobów piekarskich i ciastkarskich.