Możliwość wytwarzania suplementu diety klasyfikowanego do pozycji CN 2106, zawierającego alkohol etylowy w ilości od 50% do 70%, od którego na poprzednich etapach obrotu zapłacono podatek akcyzowy w należnej wysokości, poza składem podatkowym
Obowiązki w podatku akcyzowym w zakresie wytwarzania suplementów diety na bazie alkoholu etylowego.
Obowiązki podatkowe związane z wytwarzaniem suplementu diety klasyfikowanego do pozycji CN 2106, zawierającego alkohol etylowy w ilości od 30% do 40%, od którego na poprzednich etapach obrotu zapłacono podatek akcyzowy
Obowiązki podatkowe związane z wytwarzaniem suplementu diety, klasyfikowanego do pozycji CN 2106, zawierającego alkohol etylowy w ilości od 30% do 40%, od którego na poprzednich etapach obrotu zapłacono podatek akcyzowy
Brak opodatkowania suplementów diety oznaczonych kodem CN 2106 zawierających alkohol etylowy.
Poniesienie wydatków na zakup suplementów diety nie ma realnego wpływu na wysokość przychodów uzyskiwanych ze świadczenia usług wykonywanych w ramach prowadzonej działalności gospodarczej, ani też związku z prowadzoną działalnością jako źródłem przychodów. Wydatki te nie mają również związku z zabezpieczeniem przychodu Spółki.
Czy sprzedaż krajowa towaru w postaci suchego proszku zawierającego bakterie kwasu mlekowego o numerze klasyfikacji PKWiU 21.10.60.0 kwalifikuje się do fakturowania wg stawki 8%? Jaką stawkę VAT należy stosować w fakturach sprzedaży tego surowca polskim producentom suplementów diety?
W fakturach sprzedaży polskim producentom suplementów diety opisanego we wniosku surowca (bakterii kwasu mlekowego w postaci kapsułek luzem) mieszczącego się w PKWIU z 2008 r. pod symbolem PKWiU 10.89.19.0 można zastosować obniżoną stawkę podatku VAT w wysokości 8 % zgodnie z art. 146a ust. 2 ustawy.
Czy sprzedaż krajowa towaru w postaci kapsułek luzem z bakteriami kwasu mlekowego o numerze klasyfikacji PKWiU 15.89.14-90.99 kwalifikuje się do fakturowania według stawki 7%?
Określenie stawki podatku VAT dla sprzedaży suplementu diety - PKWiU 15.89.14-90.99.