Stawka podatku VAT dla mieszanek wieloskładnikowych do wytwarzania wyrobów piekarskich (PKWiU 15.61.24-00.90)
Jaką stawkę VAT należy stosować przy sprzedaży wyrobów ciastkarskich o dłuższym okresie przydatności do spożycia PKWiU 15.82.12-55.29, SWW 2422.
Jaka jest stawka podatku VAT na pieczywo, wyroby piekarskie i ciastkarskie?
Czy podatnik może opodatkować stawką 7% pieczywo foliowane po 1.05.2004r.?
Jaką stawką podatku VAT opodatkowana jest dostawa wyrobów piekarskich?
Podatnik zwraca się z zapytaniem, jaką stawką podatku Vat należy opodatkować dostawę towarów sklasyfikowanych pod symbolem PKWiU 15.82.13-90.00.Zdaniem Pytającego stosowana przez niego, w oparciu o załącznik nr 1 do w/w rozporządzenia, 7% stawka Vat jest stawką właściwą.
Jaką stawką podatku VAT opodatkować wyroby świeże sklasyfikowane w PKWiU 15.81.12-00.13 i 15.81.12-00.15?
Jakie stawki podatku od towarów i usług na wyroby piekarnicze i ciastkarskie świeże.
dotyczy; opodatkowania w podatku od towarów i usług wyrobów ciastkarskich świeżych.
Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy stosować w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia (PKWiU 15.82.11-50.00)?
Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy stosować w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia (PKWiU 15.82.12-55.29)?
Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy stosować w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia (PKWiU 15.81.12-00)?
Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy stosować w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia (PKWiU 15.81.12-00.1)?
Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy stosować w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia (PKWiU 15.82.13)?
Dotyczy stosowania stawki podatku od towarów i usług w wysokości 7% dla produktu o symbolu PKWiU 15.82.13-20.00
Czy z uwagi na fakt, że Urząd Statystyczny w Łodzi zaklasyfikował produkowane wyroby wg symbolu w PKWiU 15.81, to 7% jest właściwą stawką VAT do opodatkowania ich sprzedaży zgodnie z poz. 25 załącznika nr 3 do ustawy o podatku od towarów i usług?
produkt w postaci gotowych tortilli do nadziewania mieści się w grupowaniu PKWiU 15.81.1 wskazanym w załączniku nr 3 do ustawy pod pozycją 25 - Pieczywo, wyroby piekarskie i ciastkarskie, świeże. W związku z powyższym sprzedaż gotowych tortilli do nadziewania, o których mowa we wniosku, podlega opodatkowaniu stawką preferencyjną w wysokości 7%, zgodnie z art. 41 ust. 2 ustawy.
Opodatkowanie półproduktu wstępnie wypieczonego i zamrożonego oraz wyrobu gotowego rozmrożonego i dopieczonego.
prawo do stosowania stawki VAT w wysokości 7% w odniesieniu do sprzedaży ciast i ciastek zaklasyfikowanych jako wyroby cukiernicze świeże w grupowaniu PKWiU 15.81.12-00 ciastka i ciasta, pieczywo cukiernicze i inne wyroby piekarskie z dodatkiem środka słodzącego
Produkt w postaci gotowych tortilli do nadziewania mieści się w grupowaniu PKWiU 15.81.1 wskazanym w załączniku nr 3 do ustawy pod pozycją 25 - Pieczywo, wyroby piekarskie i ciastkarskie, świeże. W związku z powyższym sprzedaż gotowych tortilli do nadziewania, o których mowa we wniosku podlega opodatkowaniu stawką preferencyjną w wysokości 7%, zgodnie z art. 41 ust. 2 ustawy.