Logo Platforma Księgowych i Kadrowych
    Pokaż wyniki dla:
    Pokaż wyniki dla:
    uźytkownik Zaloguj się koszyk Kup dostęp
    • Twój panel
    • Tematyka
      • Podatki (607969)
      • Kadry i płace (26133)
      • Obrót gospodarczy (88843)
      • Rachunkowość firm (3841)
      • Ubezpieczenia (35947)
    • Aktualności
    • Kalkulatory
    • Porady i artykuły
    • Tematy na czasie
      • ZMIANY 2026
      • KSeF 2026
      • ZMIANY 2025
      • SYGNALIŚCI
    • Czasopisma
    • Akty prawne
    • Interpretacje
    • Orzeczenia
    • Formularze
    • Wskaźniki i stawki
    • Narzędzia i programy
      • Kursy walut
      • PKD
      • PKWiU 2015
      • KŚT ze stawkami amortyzacji
    • Terminarz
    • Wideoporady
    wyroby piekarskie
    wyroby piekarskie
    Kategoria
    Wszystkie Porady i artykuły Interpretacje
    Temat
    Wszystkie wafle wyroby wyroby cukiernicze wyroby piekarskie wyroby węglowe
    Indeks tematów
    Wszystkie w
    Interpretacja
    01.12.2022 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 1 grudnia 2022 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, sygn. 0111-KDIB3-3.4013.257.2022.1.MS

    Objęcie podatkiem akcyzowym produkcji oraz sprzedaży pelletu z otrąb pszennych, żytnich lub owsianych.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    13.01.2020 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 13.01.2020, sygn. 0114-KDIP1-2.4012.625.2019.2.WH, Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, sygn. 0114-KDIP1-2.4012.625.2019.2.WH

    Skoro termin przydatności do spożycia oferowanych produktów, tj. tortilli pszennej o smaku curry, tortilli pszennej o smaku kurkumy, tortilli pszennej orkiszowej pełnoziarnistej, tortilli pszennej o smaku pomidorowym, tortilli pszennej o smaku szpinaku, tortilli pszenno-żytniej wieloziarnistej z nasionami lnu i czarnuszką, tortilli pszennej z dodatkiem czarnej marchwi i buraka ćwikłowego, tortilli

    czytaj dalej
    Interpretacja
    27.01.2017 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 27.01.2017, sygn. 1462-IPPP2.4512.936.2016.1.RR, Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie, sygn. 1462-IPPP2.4512.936.2016.1.RR

    W zakresie prawa podatkowego w indywidualnej sprawie dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT w wysokości 5% dla wyrobów piekarniczych.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    17.10.2016 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 17.10.2016, sygn. IPPP2/4512-605/16-2/RR, Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie, sygn. IPPP2/4512-605/16-2/RR

    w zakresie prawa do zastosowania obniżonej stawki VAT w wysokości 5% bezpośrednio na podstawie art. 98 ust. 2 oraz załącznika nr III poz. 1 Dyrektywy Rady UE z 28 listopada 2006 r. w sprawie wspólnego systemu podatku od wartości dodanej 2006/112/WE, dla dostaw wszystkich wyrobów piekarskich świeżych, klasyfikowanych do grupowania 10.71.11 PKWiU z 2008 r., niezależnie od ich terminu przydatności do

    czytaj dalej
    Interpretacja
    21.02.2014 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 21.02.2014, sygn. ILPP2/443-1126/13-4/MR, Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu, sygn. ILPP2/443-1126/13-4/MR

    Stawka podatku.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    16.01.2014 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 16.01.2014, sygn. ILPP2/443-1022/13-3/MR, Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu, sygn. ILPP2/443-1022/13-3/MR

    Stawka podatku VAT dla bułki tartej z dodatkiem przypraw naturalnych (np. kurkumy lub papryki) sklasyfikowanej pod symbolem PKWiU 10.72.19.0.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    16.01.2014 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 16.01.2014, sygn. ILPP2/443-1022/13-4/MR, Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu, sygn. ILPP2/443-1022/13-4/MR

    Stawka podatku VAT dla bułki tartej z dodatkiem naturalnych przypraw, zmieszanej z płatkami kukurydzianymi oraz bułki tartej z dodatkiem naturalnych przypraw, zmieszanej z wiórkami kokosowymi sklasyfikowanej pod symbolem PKWiU 10.89.19.0.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    09.12.2011 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 09.12.2011, sygn. IBPP2/443-1031/11/ASz, Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach, sygn. IBPP2/443-1031/11/ASz

    Stawka podatku VAT dla wyrobów zaklasyfikowanych do pierników i podobnych wyrobów oraz słodkich herbatników.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    10.03.2011 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 10.03.2011, sygn. IPPP3/443-1214/10-4/JK, Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie, sygn. IPPP3/443-1214/10-4/JK

    Produkowane przez Wnioskodawcę wyroby z ciasta drożdżowego np. bułki drożdżowe, pączki, bułki maślane oraz wyroby z ciasta parzonego np ekierki, ptysie klasyfikowane do grupowania PKWiU 10.71.12.0, jako wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania tych towarów zgodnie z odrębnymi przepisami

    czytaj dalej
    Interpretacja
    25.02.2011 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 25.02.2011, sygn. ITPP1/443-1177/10/TS, Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy, sygn. ITPP1/443-1177/10/TS

    Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy zastosować do dostawy towaru w postaci bułki tartej smakowej, bułki tartej bezglutenowej oraz bułki tartej niskobiałkowej?

    czytaj dalej
    Interpretacja
    20.07.2010 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 20.07.2010, sygn. ILPP1/443-479/10-2/BD, Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu, sygn. ILPP1/443-479/10-2/BD

    Stawka podatku na wyroby piekarskie.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    11.01.2010 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 11.01.2010, sygn. IPPP1-443-1091/09-4/MP, Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie, sygn. IPPP1-443-1091/09-4/MP

    Produkt w postaci gotowych tortilli do nadziewania mieści się w grupowaniu PKWiU 15.81.1 wskazanym w załączniku nr 3 do ustawy pod pozycją 25 - Pieczywo, wyroby piekarskie i ciastkarskie, świeże. W związku z powyższym sprzedaż gotowych tortilli do nadziewania, o których mowa we wniosku podlega opodatkowaniu stawką preferencyjną w wysokości 7%, zgodnie z art. 41 ust. 2 ustawy.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    08.07.2009 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 08.07.2009, sygn. ILPP2/443-672/09-2/AK, Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu, sygn. ILPP2/443-672/09-2/AK

    Czy sprzedaż wyrobów zaklasyfikowanych przez Organ Statystyczny do symbolu PKWiU 15.81.12 - 00.90 powinna być opodatkowana stawką VAT w wysokości 7%?

    czytaj dalej
    Interpretacja
    06.04.2009 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 06.04.2009, sygn. IBPP1/443-61/09/MS, Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach, sygn. IBPP1/443-61/09/MS

    prawo do stosowania stawki VAT w wysokości 7% w odniesieniu do sprzedaży ciast i ciastek zaklasyfikowanych jako wyroby cukiernicze świeże w grupowaniu PKWiU 15.81.12-00 ciastka i ciasta, pieczywo cukiernicze i inne wyroby piekarskie z dodatkiem środka słodzącego

    czytaj dalej
    Interpretacja
    21.04.2008 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 21.04.2008, sygn. IPPP1-443-237/09-2/JB, Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie, sygn. IPPP1-443-237/09-2/JB

    produkt w postaci gotowych tortilli do nadziewania mieści się w grupowaniu PKWiU 15.81.1 wskazanym w załączniku nr 3 do ustawy pod pozycją 25 - Pieczywo, wyroby piekarskie i ciastkarskie, świeże. W związku z powyższym sprzedaż gotowych tortilli do nadziewania, o których mowa we wniosku, podlega opodatkowaniu stawką preferencyjną w wysokości 7%, zgodnie z art. 41 ust. 2 ustawy.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    17.04.2008 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 17.04.2008, sygn. IPPP1/443-516/08-2/AW, Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie, sygn. IPPP1/443-516/08-2/AW

    Czy z uwagi na fakt, że Urząd Statystyczny w Łodzi zaklasyfikował produkowane wyroby wg symbolu w PKWiU 15.81, to 7% jest właściwą stawką VAT do opodatkowania ich sprzedaży zgodnie z poz. 25 załącznika nr 3 do ustawy o podatku od towarów i usług?

    czytaj dalej
    Interpretacja
    12.04.2007 Podatki

    Postanowienie w sprawie interpretacji prawa podatkowego z dnia 12.04.2007, sygn. PP/443-7/07/V13, Pierwszy Urząd Skarbowy w Kaliszu, sygn. PP/443-7/07/V13

    Dotyczy stosowania stawki podatku od towarów i usług w wysokości 7% dla produktu o symbolu PKWiU 15.82.13-20.00

    czytaj dalej
    Interpretacja
    01.06.2006 Podatki

    Postanowienie w sprawie interpretacji prawa podatkowego z dnia 01.06.2006, sygn. 1414/PP/PO/443-14/06/AU, Urząd Skarbowy w Nowym Dworze Mazowieckim, sygn. 1414/PP/PO/443-14/06/AU

    Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy stosować w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia (PKWiU 15.81.12-00.1)?

    czytaj dalej
    Interpretacja
    01.06.2006 Podatki

    Postanowienie w sprawie interpretacji prawa podatkowego z dnia 01.06.2006, sygn. 1414/PP/PO/443-15/06/AU, Urząd Skarbowy w Nowym Dworze Mazowieckim, sygn. 1414/PP/PO/443-15/06/AU

    Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy stosować w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia (PKWiU 15.81.12-00)?

    czytaj dalej
    Interpretacja
    01.06.2006 Podatki

    Postanowienie w sprawie interpretacji prawa podatkowego z dnia 01.06.2006, sygn. 1414/PP/PO/443-13/06/AU, Urząd Skarbowy w Nowym Dworze Mazowieckim, sygn. 1414/PP/PO/443-13/06/AU

    Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy stosować w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia (PKWiU 15.82.11-50.00)?

    czytaj dalej
    Interpretacja
    01.06.2006 Podatki

    Postanowienie w sprawie interpretacji prawa podatkowego z dnia 01.06.2006, sygn. 1414/PP/PO/443-17/06/AU, Urząd Skarbowy w Nowym Dworze Mazowieckim, sygn. 1414/PP/PO/443-17/06/AU

    Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy stosować w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia (PKWiU 15.82.12-55.29)?

    czytaj dalej
    Interpretacja
    25.05.2005 Podatki

    Postanowienie w sprawie interpretacji prawa podatkowego z dnia 25.05.2005, sygn. 1425/021/443/35/05/IW, Drugi Urząd Skarbowy w Radomiu, sygn. 1425/021/443/35/05/IW

    Jaką stawką podatku VAT opodatkować wyroby świeże sklasyfikowane w PKWiU 15.81.12-00.13 i 15.81.12-00.15?

    czytaj dalej
    Interpretacja
    10.09.2004 Podatki

    Informacja o zakresie stosowania przepisów prawa podatkowego z dnia 10.09.2004, sygn. US.46.PP.443/25/04/JŁ, Urząd Skarbowy w Żyrardowie, sygn. US.46.PP.443/25/04/JŁ

    w sprawie opodatkowania podatkiem VAT wg.stawki 7 % sprzedaży wyrobów cukierniczych :kwartetki, ciasteczka owsiane, paluchy z cukrem, paluszki piernikowe lukrowane, piernik TAFLO sklasyfikowane PKWiU 15.81.12.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    14.06.2004 Podatki

    Informacja o zakresie stosowania przepisów prawa podatkowego z dnia 14.06.2004, sygn. PP443/IN/50/TL/2004, Urząd Skarbowy w Brzegu, sygn. PP443/IN/50/TL/2004

    Opodatkowanie podatkiem VAT dostawy wyrobów ciastkarskich.

    czytaj dalej
    Poprzednia
    1 2
    Następna
    • INFOR.PL
    • INFORLEX
    • GAZETA PRAWNA
    • INFORORGANIZER
    • SKLEP
    Copyright © 2025 INFOR PL S.A.