Logo Platforma Księgowych i Kadrowych
    Pokaż wyniki dla:
    Pokaż wyniki dla:
    uźytkownik Zaloguj się koszyk Kup dostęp
    • Twój panel
    • Tematyka
      • Podatki (608085)
      • Kadry i płace (26134)
      • Obrót gospodarczy (88861)
      • Rachunkowość firm (3841)
      • Ubezpieczenia (35961)
    • Aktualności
    • Kalkulatory
    • Porady i artykuły
    • Tematy na czasie
      • ZMIANY 2026
      • KSeF 2026
      • ZMIANY 2025
      • SYGNALIŚCI
    • Czasopisma
    • Akty prawne
    • Interpretacje
    • Orzeczenia
    • Formularze
    • Wskaźniki i stawki
    • Narzędzia i programy
      • Kursy walut
      • PKD
      • PKWiU 2015
      • KŚT ze stawkami amortyzacji
    • Terminarz
    • Wideoporady
    wyroby cukiernicze
    wyroby cukiernicze
    Kategoria
    Wszystkie Porady i artykuły Interpretacje
    Temat
    Wszystkie sprzedaż sprzedaż towarów stawka stawka podstawowa podatku stawka preferencyjna stawka preferencyjna podatku stawki podatku stawki ryczałtu wyroby cukiernicze
    Indeks tematów
    Wszystkie s
    Interpretacja
    31.12.2024 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 31 grudnia 2024 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, sygn. 0115-KDST2-1.4011.491.2024.2.AW

    Określenie właściwych stawek zryczałtowanego podatku dochodowego od przychodów ewidencjonowanych dla usług związanych z prowadzeniem własnej cukierni.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    07.06.2024 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 7 czerwca 2024 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, sygn. 0115-KDIT1.4011.170.2024.2.DB

    Możliwość zastosowania 3% stawki zryczałtowanego podatku dochodowego od przychodów ewidencjonowanych dla usług gastronomicznych.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    11.10.2023 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 11 października 2023 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, sygn. 0113-KDIPT2-1.4011.444.2023.2.DJD

    Zryczałtowany podatek dochodowy od niektórych przychodów osiąganych przez osoby fizyczne - przechody ze sprzedaży wytwarzanych we własnym punkcie gastronomicznym pączków.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    08.04.2020 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 08.04.2020, sygn. IPPP2/4512-995/15-3/20/S/KOM, Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, sygn. IPPP2/4512-995/15-3/20/S/KOM

    Stawka podatku VAT w wysokości 8% dla dostawy krajowych produktów waflowych o zawartości wody nieprzekraczającej 10% masy produktu.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    04.07.2019 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 04.07.2019, sygn. 0114-KDIP4.4012.363.2019.1.EK, Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, sygn. 0114-KDIP4.4012.363.2019.1.EK

    Zastosowanie obniżonej stawki podatku VAT do sprzedaży wyrobów cukierniczych sklasyfikowanych pod symbolem PKWIU 56.10.1.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    22.02.2018 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 22.02.2018, sygn. 0114-KDIP1-1.4012.45.2018.1.AO, Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, sygn. 0114-KDIP1-1.4012.45.2018.1.AO

    Stawką właściwą dla dostawy zamrożonych Produktów - Precla z masłem oraz Precla z serkiem - zakwalifikowanych do grupowania PKWiU 10.71.12.0, o okresie przydatności do spożycia wynoszącym 8 miesięcy, będzie podstawowa stawka podatku VAT w wysokości 23%.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    06.02.2017 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 06.02.2017, sygn. 0461-ITPP1.4512.947.2016.1.EA, Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy, sygn. 0461-ITPP1.4512.947.2016.1.EA

    Jaką stawką podatku od towarów i usług należy w zaistniałym stanie faktycznym opodatkować dostawę (sprzedaż) kontrahentom przez Spółkę zapiekanych w 80% wyrobów świeżych, sprzedawanych następnie w postaci zamrożonej?

    czytaj dalej
    Interpretacja
    14.10.2016 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 14.10.2016, sygn. IPPP2/4512-604/16-2/DG, Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie, sygn. IPPP2/4512-604/16-2/DG

    W zakresie opodatkowania stawką VAT 8% ciastek niezależnie od terminu ich przydatności do spożycia.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    14.12.2015 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 14.12.2015, sygn. IPPP3/4512-857/15-2/ISK, Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie, sygn. IPPP3/4512-857/15-2/ISK

    Zastosowanie obniżonej stawki 8% dla dostaw wyrobów ciastkarskich i ciastek świeżych, klasyfikowanych do grupowania 10.71.12 PKWiU z 2008 r., niezależnie od ich terminu przydatności do spożycia.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    03.11.2015 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 03.11.2015, sygn. IPPP2/4512-841/15-2/MMa, Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie, sygn. IPPP2/4512-841/15-2/MMa

    Czy Wnioskodawca, będzie miał prawo zastosować obniżoną stawkę VAT wynoszącą 8% dla dostaw wyrobów ciastkarskich z grupowania 10.71.12, opisanych w stanie faktycznym także wtedy, gdy data minimalnej trwałości wyrobu, oznaczona na opakowaniu wyrobu zgodnie z przepisami o znakowaniu żywności, przekracza 45 dni?

    czytaj dalej
    Interpretacja
    11.09.2015 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 11.09.2015, sygn. IPPP1/4512-778/15-4/MK, Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie, sygn. IPPP1/4512-778/15-4/MK

    W zakresie stawki podatku dla sprzedaży słomki ptysiowej.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    14.07.2015 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 14.07.2015, sygn. ILPP2/4512-1-331/15-2/SJ, Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu, sygn. ILPP2/4512-1-331/15-2/SJ

    Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla dostawy wyrobów ciastkarskich i ciastek świeżych wtedy, gdy data ich minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia nie przekracza 45 dni oraz przekracza 45 dni.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    23.04.2015 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 23.04.2015, sygn. ILPP2/4512-1-15/15-6/JK, Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu, sygn. ILPP2/4512-1-15/15-6/JK

    Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku dla sprzedaży tortilli.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    30.12.2014 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 30.12.2014, sygn. ITPB1/415-1101/14/MP, Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy, sygn. ITPB1/415-1101/14/MP

    Zryczałtowany podatek dochodowy od niektórych przychodów osiąganych przez osoby fizyczne w zakresie ustalenia stawki ryczałtu od przychodów ewidencjonowanych.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    18.12.2014 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 18.12.2014, sygn. IPPP2/443-987/14-3/MT, Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie, sygn. IPPP2/443-987/14-3/MT

    Zastosowanie obniżonej stawki podatku VAT w wysokości 8% do dostawy towarów z grupowania PKWiU 10.71.12.0 Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, któremu odpowiada kod CN 1905 90 60, wtedy, gdy data ich minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 45 dni.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    21.10.2014 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 21.10.2014, sygn. ILPP2/443-799/14-3/SJ, Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu, sygn. ILPP2/443-799/14-3/SJ

    Czy Spółka może stosować obniżoną stawkę VAT 8% do dostawy towarów z grupowania PKWiU z 2008 r. 10.71.12 Wyroby ciastkarskie i ciastka świeże (lub 1905 90 60 nomenklatury scalonej) wtedy, gdy data ich minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 45 dni?

    czytaj dalej
    Interpretacja
    18.08.2014 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 18.08.2014, sygn. IBPP2/443-490/14/RSz, Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach, sygn. IBPP2/443-490/14/RSz

    prawo do zastosowania obniżonej 8% stawki VAT dla dostaw wyrobów, opisanych w stanie faktycznym, w sytuacji gdy data minimalnej trwałości wyrobu, oznaczona na opakowaniu wyrobu zgodnie z przepisami o znakowaniu żywności przekracza 45 dni

    czytaj dalej
    Interpretacja
    18.07.2014 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 18.07.2014, sygn. IPTPP1/443-315/14-4/IG, Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi, sygn. IPTPP1/443-315/14-4/IG

    1. Jaką stawkę podatku VAT będą miały ciasteczka z ciasta parzonego ptysiowego bez środków konserwujących o PKWiU 10.71.12, z terminem przydatności do spożycia 90 dni? 2. Jaką stawkę podatku VAT będą miały ciasteczka z ciasta kruchego, z nadzieniem jak i bez nadzienia i podlewane polewą czekoladopodobną, bez środków konserwujących o PKWiU 10.71.12, z terminem przydatności do spożycia 90 dni? 3. Jaką

    czytaj dalej
    Interpretacja
    18.07.2014 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 18.07.2014, sygn. IPTPP1/443-315/14-5/IG, Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi, sygn. IPTPP1/443-315/14-5/IG

    Jaką stawkę podatku VAT będą miały ciasteczka o nazwie handlowej i , w których skład wchodzą nasiona i płatki zbóż, orzechy, wiórki kokosowe, tłuszcz roślinny oraz syrop glukozowy o symbolu PKWiU 10.61.33 z terminem przydatności do spożycia 90 dni?

    czytaj dalej
    Interpretacja
    05.05.2014 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 05.05.2014, sygn. IPTPP4/443-85/14-2/BM, Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi, sygn. IPTPP4/443-85/14-2/BM

    Stawka na towary z grupowania PKWiU 10.71.12 z 2008 r. Wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, gdy data ich minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 45 dni?

    czytaj dalej
    Interpretacja
    04.03.2014 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 04.03.2014, sygn. IPPP1/443-68/14-2/ISZ, Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie, sygn. IPPP1/443-68/14-2/ISZ

    w zakresie stawki podatku dla sprzedawanych wyrobów

    czytaj dalej
    Interpretacja
    21.02.2014 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 21.02.2014, sygn. ILPP2/443-1126/13-4/MR, Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu, sygn. ILPP2/443-1126/13-4/MR

    Stawka podatku.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    18.02.2014 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 18.02.2014, sygn. IPPP2/443-1309/13-2/KOM, Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie, sygn. IPPP2/443-1309/13-2/KOM

    Stawka podatku VAT dla wyrobów piekarniczych i ciastkarskich, których data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia przekracza 14 i 45 dni

    czytaj dalej
    Interpretacja
    28.01.2014 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 28.01.2014, sygn. IBPP2/443-1007/13/RSz, Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach, sygn. IBPP2/443-1007/13/RSz

    stawka podatku na dostawę wyrobów ciastkarskich i ciastek świeżych o przydatności do spożycia powyżej 45 dni i o symbolu PKWiU 10.71.12.

    czytaj dalej
    Poprzednia
    1 2 3
    Następna
    • INFOR.PL
    • INFORLEX
    • GAZETA PRAWNA
    • INFORORGANIZER
    • SKLEP
    Copyright © 2025 INFOR PL S.A.