mięso
Interpretacja
12.05.2020 Podatki

Stawka podatku dla dostawy drobiowych, surowych jelit powstałych podczas uboju i rozbioru drobiu w stanie prawnym obowiązującym od 1 stycznia 2015 r. do 31 grudnia 2019 r.

Interpretacja
12.03.2018 Podatki

Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT dla sprzedawanych produktów zaklasyfikowanych do PKWiU ex 10.1.

Interpretacja
05.01.2016 Podatki

W zakresie możliwości zastosowania stawki podatku w wysokości 5% dla sprzedaży gotowych posiłków i dań oraz mięsa i wyrobów z mięsa.

Interpretacja
07.03.2014 Podatki

Stawka podatku VAT dla produktów dostarczanych do ogrodów zoologicznych w postaci zwierząt żywych i mrożonych przeznaczonych do skarmiania zwierząt.

Interpretacja
13.11.2013 Podatki

Ustalenie stawki podatku VAT dla sprzedaży tłuszczy zwierzęcych spełniających wymogi paszy, karmy lub składnika paszy lub karmy dla zwierząt.

Interpretacja
20.05.2013 Podatki

Czy sprzedaż mięsa wieprzowego na stoisku poza miejscem zamieszkania, pochodzącego z własnej hodowli, podlega opodatkowaniu podatkiem dochodowym od osób fizycznych?

Interpretacja
22.06.2011 Podatki

Sprzedaż przez Wnioskodawcę półtusz wieprzowych sklasyfikowanych pod symbolem PKWiU 10.11.12.0 oraz półtusz wołowych sklasyfikowanych pod symbolem PKWiU 10.11.0 od dnia 1 stycznia 2011 r. podlega opodatkowaniu preferencyjną 5% stawką podatku od towarów i usług, na podstawie art. 41 ust. 2a ustawy, w związku z poz. 17 załącznika nr 10 do ustawy.

Interpretacja
21.07.2004 Podatki

Jaką stawkę podatku VAT należy stosować dla dostawcy wyrobów o symbolu PKWiU 15.11.1?

Interpretacja
17.06.2004 Podatki

Spółka zgłasza wątpliwości, czy sprzedając sprowadzone z Włoch mięso, bez dalszego jego przerobu, powinna stosować stawkę podatku VAT w wysokości 3%, czy 7%.