Logo Platforma Księgowych i Kadrowych
    Pokaż wyniki dla:
    Pokaż wyniki dla:
    uźytkownik Zaloguj się koszyk Kup dostęp
    • Twój panel
    • Tematyka
      • Podatki (608083)
      • Kadry i płace (26134)
      • Obrót gospodarczy (88852)
      • Rachunkowość firm (3841)
      • Ubezpieczenia (35956)
    • Aktualności
    • Kalkulatory
    • Porady i artykuły
    • Tematy na czasie
      • ZMIANY 2026
      • KSeF 2026
      • ZMIANY 2025
      • SYGNALIŚCI
    • Czasopisma
    • Akty prawne
    • Interpretacje
    • Orzeczenia
    • Formularze
    • Wskaźniki i stawki
    • Narzędzia i programy
      • Kursy walut
      • PKD
      • PKWiU 2015
      • KŚT ze stawkami amortyzacji
    • Terminarz
    • Wideoporady
    wyroby piekarskie
    wyroby piekarskie
    Kategoria
    Wszystkie Porady i artykuły Interpretacje
    Temat
    Wszystkie Polska Klasyfikacja Wyrobów i Usług (PKWiU) pieczywo podatek podatek akcyzowy podatek od towarów i usług wyroby piekarskie
    Indeks tematów
    Wszystkie p
    Interpretacja
    01.12.2022 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 1 grudnia 2022 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, sygn. 0111-KDIB3-3.4013.257.2022.1.MS

    Objęcie podatkiem akcyzowym produkcji oraz sprzedaży pelletu z otrąb pszennych, żytnich lub owsianych.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    21.02.2014 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 21.02.2014, sygn. ILPP2/443-1126/13-4/MR, Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu, sygn. ILPP2/443-1126/13-4/MR

    Stawka podatku.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    16.01.2014 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 16.01.2014, sygn. ILPP2/443-1022/13-3/MR, Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu, sygn. ILPP2/443-1022/13-3/MR

    Stawka podatku VAT dla bułki tartej z dodatkiem przypraw naturalnych (np. kurkumy lub papryki) sklasyfikowanej pod symbolem PKWiU 10.72.19.0.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    16.01.2014 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 16.01.2014, sygn. ILPP2/443-1022/13-4/MR, Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu, sygn. ILPP2/443-1022/13-4/MR

    Stawka podatku VAT dla bułki tartej z dodatkiem naturalnych przypraw, zmieszanej z płatkami kukurydzianymi oraz bułki tartej z dodatkiem naturalnych przypraw, zmieszanej z wiórkami kokosowymi sklasyfikowanej pod symbolem PKWiU 10.89.19.0.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    10.03.2011 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 10.03.2011, sygn. IPPP3/443-1214/10-4/JK, Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie, sygn. IPPP3/443-1214/10-4/JK

    Produkowane przez Wnioskodawcę wyroby z ciasta drożdżowego np. bułki drożdżowe, pączki, bułki maślane oraz wyroby z ciasta parzonego np ekierki, ptysie klasyfikowane do grupowania PKWiU 10.71.12.0, jako wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania tych towarów zgodnie z odrębnymi przepisami

    czytaj dalej
    Interpretacja
    25.02.2011 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 25.02.2011, sygn. ITPP1/443-1177/10/TS, Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy, sygn. ITPP1/443-1177/10/TS

    Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy zastosować do dostawy towaru w postaci bułki tartej smakowej, bułki tartej bezglutenowej oraz bułki tartej niskobiałkowej?

    czytaj dalej
    Interpretacja
    08.07.2009 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 08.07.2009, sygn. ILPP2/443-672/09-2/AK, Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu, sygn. ILPP2/443-672/09-2/AK

    Czy sprzedaż wyrobów zaklasyfikowanych przez Organ Statystyczny do symbolu PKWiU 15.81.12 - 00.90 powinna być opodatkowana stawką VAT w wysokości 7%?

    czytaj dalej
    Interpretacja
    25.05.2005 Podatki

    Postanowienie w sprawie interpretacji prawa podatkowego z dnia 25.05.2005, sygn. 1425/021/443/35/05/IW, Drugi Urząd Skarbowy w Radomiu, sygn. 1425/021/443/35/05/IW

    Jaką stawką podatku VAT opodatkować wyroby świeże sklasyfikowane w PKWiU 15.81.12-00.13 i 15.81.12-00.15?

    czytaj dalej
    Interpretacja
    10.09.2004 Podatki

    Informacja o zakresie stosowania przepisów prawa podatkowego z dnia 10.09.2004, sygn. US.46.PP.443/25/04/JŁ, Urząd Skarbowy w Żyrardowie, sygn. US.46.PP.443/25/04/JŁ

    w sprawie opodatkowania podatkiem VAT wg.stawki 7 % sprzedaży wyrobów cukierniczych :kwartetki, ciasteczka owsiane, paluchy z cukrem, paluszki piernikowe lukrowane, piernik TAFLO sklasyfikowane PKWiU 15.81.12.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    14.06.2004 Podatki

    Informacja o zakresie stosowania przepisów prawa podatkowego z dnia 14.06.2004, sygn. PP443/IN/50/TL/2004, Urząd Skarbowy w Brzegu, sygn. PP443/IN/50/TL/2004

    Opodatkowanie podatkiem VAT dostawy wyrobów ciastkarskich.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    01.12.2003 Podatki

    Informacja o zakresie stosowania przepisów prawa podatkowego z dnia 01.12.2003, sygn. III/443-57/03/JO, Pierwszy Urząd Skarbowy Łódź-Górna, sygn. III/443-57/03/JO

    Jaką stawkę VAT należy stosować przy sprzedaży wyrobów ciastkarskich o dłuższym okresie przydatności do spożycia PKWiU 15.82.12-55.29, SWW 2422.

    czytaj dalej
    • INFOR.PL
    • INFORLEX
    • GAZETA PRAWNA
    • INFORORGANIZER
    • SKLEP
    Copyright © 2025 INFOR PL S.A.