Objęcie podatkiem akcyzowym produkcji oraz sprzedaży pelletu z otrąb pszennych, żytnich lub owsianych.
Stawka podatku VAT dla bułki tartej z dodatkiem naturalnych przypraw, zmieszanej z płatkami kukurydzianymi oraz bułki tartej z dodatkiem naturalnych przypraw, zmieszanej z wiórkami kokosowymi sklasyfikowanej pod symbolem PKWiU 10.89.19.0.
Stawka podatku VAT dla bułki tartej z dodatkiem przypraw naturalnych (np. kurkumy lub papryki) sklasyfikowanej pod symbolem PKWiU 10.72.19.0.
Produkowane przez Wnioskodawcę wyroby z ciasta drożdżowego np. bułki drożdżowe, pączki, bułki maślane oraz wyroby z ciasta parzonego np ekierki, ptysie klasyfikowane do grupowania PKWiU 10.71.12.0, jako wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania tych towarów zgodnie z odrębnymi przepisami
Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy zastosować do dostawy towaru w postaci bułki tartej smakowej, bułki tartej bezglutenowej oraz bułki tartej niskobiałkowej?
Jaką stawkę VAT należy stosować przy sprzedaży wyrobów ciastkarskich o dłuższym okresie przydatności do spożycia PKWiU 15.82.12-55.29, SWW 2422.