Spółka ma prawo zaliczyć do kosztów uzyskania przychodu w CIT wydatki na zakup owoców i warzyw wskazanych w opisie zdarzenia przyszłego.
Możliwość zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków na zapewnienie wyżywienia w formie cateringu dla wszystkich Pracowników i Współpracowników, nabycie usług gastronomicznych, w trakcie prowadzonych spotkań biznesowych, zakup produktów i półproduktów spożywczych na potrzeby realizacji zdjęć niezbędnych do stworzenia Produktu audiowizualnego, dla Pracowników na nabycie gotowych posiłków (w
W zakresie możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wydatków ponoszonych na zakup artykułów spożywczych przekazanych do spożycia pracownikom w trakcie pracy.
Podatek dochodowy od osób prawnych w zakresie możliwości zaliczenia do kosztów uzyskania przychodów wartości wydatków ponoszonych przez Spółkę w związku z zapewnieniem poczęstunku i posiłków w trakcie spotkań z kontrahentami oraz kwoty niepodlegającego odliczeniu podatku VAT naliczonego z tytułu zakupu usług gastronomicznych.
Czy w przedstawionej sytuacji (w świetle przepisów art. 16 ust. 1 pkt 28 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych w wersji obowiązującej od 01.01.2007r.), wydatki ponoszone przez Spółkę na zakupy: usług gastronomicznych, żywności, napojów (w tym alkoholowych), reprezentacyjnej odzieży, obuwia i galanterii dla osób odbywających te spotkania w imieniu Spółki mogą być księgowane jako koszty podatkowe