Logo Platforma Księgowych i Kadrowych
    Pokaż wyniki dla:
    Pokaż wyniki dla:
    uźytkownik Zaloguj się koszyk Kup dostęp
    • Twój panel
    • Tematyka
      • Podatki (608094)
      • Kadry i płace (26134)
      • Obrót gospodarczy (88861)
      • Rachunkowość firm (3841)
      • Ubezpieczenia (35961)
    • Aktualności
    • Kalkulatory
    • Porady i artykuły
    • Tematy na czasie
      • ZMIANY 2026
      • KSeF 2026
      • ZMIANY 2025
      • SYGNALIŚCI
    • Czasopisma
    • Akty prawne
    • Interpretacje
    • Orzeczenia
    • Formularze
    • Wskaźniki i stawki
    • Narzędzia i programy
      • Kursy walut
      • PKD
      • PKWiU 2015
      • KŚT ze stawkami amortyzacji
    • Terminarz
    • Wideoporady
    posiłki regeneracyjne
    posiłki regeneracyjne
    Kategoria
    Wszystkie Porady i artykuły Interpretacje
    Temat
    Wszystkie napoje napoje profilaktyczne napoje regeneracyjne posiłki regeneracyjne
    Indeks tematów
    Wszystkie n
    Interpretacja
    10.02.2023 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 10 lutego 2023 r., Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, sygn. 0112-KDIL2-1.4011.959.2022.1.TR

    Karty mogą być uznane – oprócz wskazanych wprost w art. 21 ust. 1 pkt 11b ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych bonów, talonów i kuponów – za inne dowody, których wartość, przy zachowaniu warunków przewidzianych w tym przepisie, objęta jest zwolnieniem przedmiotowym.

    czytaj dalej
    Artykuł aktualny
    11.10.2022 Kadry i płace

    Przyznawanie posiłków i napojów profilaktycznych od 1 listopada 2022 r.

    W okresie zimowym pracodawca musi zapewniać posiłki profilaktyczne pracownikom, którzy wykonują na otwartej przestrzeni prace związane z wysiłkiem fizycznym, powodującym w ciągu zmiany roboczej efektywny wydatek energetyczny organizmu powyżej 1500 kcal (6280 kJ) u mężczyzn i powyżej 1000 kcal (4187 kJ) u kobiet. Za okres zimowy uważa się czas od 1 listopada do 31 marca.

    czytaj dalej
    Artykuł
    04.11.2019 Kadry i płace

    Obowiązki pracodawcy z zakresu bhp w porze zimowej

    Okres zimowy według przepisów bhp rozpoczyna się 1 listopada, a kończy 31 marca kolejnego roku. W tym czasie pracodawcy muszą zadbać o odpowiednią odzież i obuwie ochronne oraz napoje i posiłki profilaktyczne dla pracowników. Muszą także zapewnić właściwą temperaturę w pomieszczeniach pracy (nie może być ona niższa niż 18°C w przypadku wykonywania prac lekkich i biurowych oraz niższa niż 14°C w przypadku

    czytaj dalej
    Interpretacja
    30.10.2015 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 30.10.2015, sygn. IBPP1/4512-597/15/MS, Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach, sygn. IBPP1/4512-597/15/MS

    prawo do odliczenia podatku naliczonego wynikającego z faktur VAT dokumentujących nabycie przez Wnioskodawcę na potrzeby pracowników: usług stołówkowych, posiłków profilaktycznych, regeneracyjnych, posiłków gotowych oraz potraw i napojów

    czytaj dalej
    Porada
    13.10.2005 Kadry i płace

    W jakiej części dnia pracy powinny być dostarczane pracownikom posiłki i napoje regeneracyjne?

    Zapewniamy pracownikom ciepłe napoje i posiłki regeneracyjne. W jakim czasie powinny być im dostarczane (chodzi o osoby pracujące na świeżym powietrzu przez cały rok)? Czy musimy zapewnić im dodatkową przerwę na spożycie tego posiłku?

    czytaj dalej
    Interpretacja
    24.06.2004 Podatki

    Informacja o zakresie stosowania przepisów prawa podatkowego z dnia 24.06.2004, sygn. PD.3-415/5/2004, Izba Skarbowa w Lublinie, sygn. PD.3-415/5/2004

    Czy wydawane posiłki profilaktyczne, napoje chłodzące oraz wypłacane ryczałty pieniężne podlegają opodatkowaniu podatkiem dochodowym od osób fizycznych w przypadkach:1. Posiłki profilaktyczne dla policjantów. Zgodnie z § 9 ust. 2 rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z 12.09.2002 roku w sprawie przypadków otrzymywania przez policjanta wyżywienia oraz norm tego wyżywienia (Dz.U.

    czytaj dalej
    • INFOR.PL
    • INFORLEX
    • GAZETA PRAWNA
    • INFORORGANIZER
    • SKLEP
    Copyright © 2025 INFOR PL S.A.