Stawka podatku dla dostawy drobiowych, surowych jelit powstałych podczas uboju i rozbioru drobiu w stanie prawnym obowiązującym od 1 stycznia 2015 r. do 31 grudnia 2019 r.
Stawka podatku VAT dla sprzedaży wymienionych we wniosku produktów.
Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT dla sprzedawanych produktów zaklasyfikowanych do PKWiU ex 10.1.
W zakresie możliwości zastosowania stawki podatku w wysokości 5% dla sprzedaży gotowych posiłków i dań oraz mięsa i wyrobów z mięsa.
Stawka podatku VAT dla produktów dostarczanych do ogrodów zoologicznych w postaci zwierząt żywych i mrożonych przeznaczonych do skarmiania zwierząt.
Ustalenie stawki podatku VAT dla sprzedaży tłuszczy zwierzęcych spełniających wymogi paszy, karmy lub składnika paszy lub karmy dla zwierząt.
Stawka podatku na sprzedaż towarów zaklasyfikowanych w PKWiU 10.11.60.0.
Czy sprzedaż mięsa wieprzowego na stoisku poza miejscem zamieszkania, pochodzącego z własnej hodowli, podlega opodatkowaniu podatkiem dochodowym od osób fizycznych?
W zakresie zastosowania obniżonej stawki podatku w wysokości 5 % do sprzedaży odpadów jadalnych w rozumieniu możliwości ich spożywania przez człowieka (z pominięciem zakazów kulturowych) zakwalifikowanych do PKWiU ex. 10.11.60.0, a nie będących jelitami, pęcherzami i żołądkami - jest nieprawidłowe,zastosowania obniżonej stawki podatku w wysokości 23 % do sprzedaży surowych odpadów niejadalnych poza
1) Jak Wnioskodawca ma się rozliczać jako rolnik z tak otrzymanego dochodu ewentualnie, czy jest On zwolniony z takich rozliczeń z Urzędem Skarbowym? 2) Jeśli Wnioskodawca ma obowiązek rozliczania z podatku dochodowego to czy musi zakładać nową działalność gospodarczą?
1) Jak Wnioskodawca ma się rozliczać jako rolnik z tak otrzymanego dochodu ewentualnie, czy jest On zwolniony z takich rozliczeń z Urzędem Skarbowym? 2) Jeśli Wnioskodawca ma obowiązek rozliczania z podatku dochodowego to czy musi zakładać nową działalność gospodarczą?
Podatek od towarów i usług w zakresie odliczenia podatku z faktur VAT RR.
1) Jaki podatek powinien płacić Wnioskodawca od ww. umowy najmu? 2) Jaki podatek Zainteresowany ma odprowadzić z tytułu sprzedaży wędlin i podrobów?
Czy ubytki naturalne surowca mięsnego o wartości do 0,30 % wagi stanowią koszty uzyskania przychodów? Czy ubytki naturalne surowca mięsnego o wartości powyżej 0,30 % wagi stanowią koszty nieuznane podatkowo, potocznie koszty NKUP?
Jaką stawkę podatku VAT należy stosować dla dostawcy wyrobów o symbolu PKWiU 15.11.1?
Spółka zgłasza wątpliwości, czy sprzedając sprowadzone z Włoch mięso, bez dalszego jego przerobu, powinna stosować stawkę podatku VAT w wysokości 3%, czy 7%.