Interpretacje

Interpretacja
01.12.2022 Podatki

Objęcie podatkiem akcyzowym produkcji oraz sprzedaży pelletu z otrąb pszennych, żytnich lub owsianych.

Interpretacja
13.01.2020 Podatki

Skoro termin przydatności do spożycia oferowanych produktów, tj. tortilli pszennej o smaku curry, tortilli pszennej o smaku kurkumy, tortilli pszennej orkiszowej pełnoziarnistej, tortilli pszennej o smaku pomidorowym, tortilli pszennej o smaku szpinaku, tortilli pszenno-żytniej wieloziarnistej z nasionami lnu i czarnuszką, tortilli pszennej z dodatkiem czarnej marchwi i buraka ćwikłowego, tortilli

Interpretacja
27.01.2017 Podatki

W zakresie prawa podatkowego w indywidualnej sprawie dotyczącej podatku od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT w wysokości 5% dla wyrobów piekarniczych.

Interpretacja
17.10.2016 Podatki

w zakresie prawa do zastosowania obniżonej stawki VAT w wysokości 5% bezpośrednio na podstawie art. 98 ust. 2 oraz załącznika nr III poz. 1 Dyrektywy Rady UE z 28 listopada 2006 r. w sprawie wspólnego systemu podatku od wartości dodanej 2006/112/WE, dla dostaw wszystkich wyrobów piekarskich świeżych, klasyfikowanych do grupowania 10.71.11 PKWiU z 2008 r., niezależnie od ich terminu przydatności do

Interpretacja
16.01.2014 Podatki

Stawka podatku VAT dla bułki tartej z dodatkiem przypraw naturalnych (np. kurkumy lub papryki) sklasyfikowanej pod symbolem PKWiU 10.72.19.0.

Interpretacja
16.01.2014 Podatki

Stawka podatku VAT dla bułki tartej z dodatkiem naturalnych przypraw, zmieszanej z płatkami kukurydzianymi oraz bułki tartej z dodatkiem naturalnych przypraw, zmieszanej z wiórkami kokosowymi sklasyfikowanej pod symbolem PKWiU 10.89.19.0.

Interpretacja
10.03.2011 Podatki

Produkowane przez Wnioskodawcę wyroby z ciasta drożdżowego np. bułki drożdżowe, pączki, bułki maślane oraz wyroby z ciasta parzonego np ekierki, ptysie klasyfikowane do grupowania PKWiU 10.71.12.0, jako wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania tych towarów zgodnie z odrębnymi przepisami

Interpretacja
25.02.2011 Podatki

Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy zastosować do dostawy towaru w postaci bułki tartej smakowej, bułki tartej bezglutenowej oraz bułki tartej niskobiałkowej?

Interpretacja
18.06.2010 Podatki

stawka podatku dla dostawy wyrobów ciastkarskich świeżych - grupowanie PKWiU 15.81.12-00.16

Interpretacja
19.04.2010 Podatki

Czy Wnioskodawca ma prawo do zastosowania 7% stawki VAT do sprzedaży wyrobów ciastkarskich PKWiU 15.81.1?

Interpretacja
28.10.2009 Podatki

Wyroby z ciasta francuskiego faktycznie mieszczące się w PKWiU 15.81.12-00.12 i wyroby z ciasta biszkoptowego mieszące się w PKWiU 15.91.12-00.16 podlegają opodatkowaniu 7% stawką podatku od towarów i usług.

Interpretacja
06.04.2009 Podatki

prawo do stosowania stawki VAT w wysokości 7% w odniesieniu do sprzedaży ciast i ciastek zaklasyfikowanych jako wyroby cukiernicze świeże w grupowaniu PKWiU 15.81.12-00 ciastka i ciasta, pieczywo cukiernicze i inne wyroby piekarskie z dodatkiem środka słodzącego

Interpretacja
17.04.2008 Podatki

Czy z uwagi na fakt, że Urząd Statystyczny w Łodzi zaklasyfikował produkowane wyroby wg symbolu w PKWiU 15.81, to 7% jest właściwą stawką VAT do opodatkowania ich sprzedaży zgodnie z poz. 25 załącznika nr 3 do ustawy o podatku od towarów i usług?

Interpretacja
01.06.2006 Podatki

Jaką stawkę podatku od towarów i usług należy stosować w przypadku sprzedaży wyrobów piekarniczych i ciastkarskich świeżych oraz wyrobów o przedłużonym terminie spożycia (PKWiU 15.82.13)?

Poprzednia Następna