Sposoby nanoszenia banderol podatkowych samoprzylepnych na opakowania jednostkowe wyrobów winiarskich posiadających kontretykiety i nieposiadających.
sposób nanoszenia banderol podatkowych na opakowania jednostkowe wyrobów winiarskich
sposób nanoszenia banderol podatkowych samoprzylepnych na typowe opakowania jednostkowe wyrobów winiarskich
sposób nanoszenia banderol podatkowych samoprzylepnych na typowe opakowania jednostkowe wyrobów winiarskich
sposób nanoszenia banderol podatkowych samoprzylepnych na typowe opakowania jednostkowe wyrobów winiarskich
sposób nanoszenia banderol podatkowych samoprzylepnych na typowe opakowania jednostkowe wyrobów winiarskich
sposób nanoszenia banderol podatkowych samoprzylepnych na typowe opakowania jednostkowe wyrobów winiarskich
sposób nanoszenia banderol podatkowych samoprzylepnych na typowe opakowania jednostkowe wyrobów winiarskich
sposób nanoszenia banderol podatkowych samoprzylepnych na typowe opakowania jednostkowe wyrobów winiarskich
obowiązek oznaczania banderolami legalizacyjnymi wina rozlewanego i sprzedawanego do opakowań własnych klientów
Zakup sadzonek i uprawa winorośli oraz wydatki bezpośrednio związane z produkcją wina jako koszty uzyskani przychodu ze sprzedaży wytworzonego wina. Brak obowiązku prowadzenia podatkowej księgi przychodów i rozchodów, w sytuacji uzyskiwania przychodów z produkcji i sprzedaży wina zaliczanych do źródła przychodów określonego w art. 10 ust. 1 pkt 9.
Określenie podstawy opodatkowania miodu pitnego produkowanego z zastosowaniem przedpłaty akcyzy
w zakresie możliwości oznaczania znakami akcyzy wyrobów winiarskich w terminie 24 miesięcy od dnia otrzymania tych znaków akcyzy
W zakresie sprzedaży wina oznaczonego nieważnymi znakami akcyzy, sporządzenia spisu posiadanych wyrobów oraz pozostałych obowiązków z tym związanych.
Podstawa opodatkowania oraz moment powstania obowiązku podatkowego z tytułu produkcji wina.