Prawo do odliczenia podatku VAT naliczonego wykazanego w dokumentach przechowywanych wyłącznie w formie elektronicznej.
Określenie właściwych stawek zryczałtowanego podatku dochodowego od przychodów ewidencjonowanych dla usług związanych z prowadzeniem własnej cukierni.
Określenie stawki ryczałtu dla świadczonych usług gastronomicznych obejmujących przygotowywanie i sprzedaż posiłków oraz przygotowanie i sprzedaż napojów (w tym napojów o zawartości alkoholu poniżej 1,5% i powyżej 1,5%).
Ustalenie miejsca opodatkowania organizacji Konferencji, posiadanie stałego miejsca prowadzenia działalności gospodarczej w Polsce, zastosowanie art. 17 ust. 1 pkt 4 ustawy oraz prawo do odliczenia podatku naliczonego z tytułu nabycia usług.
Opodatkowanie usług świadczonych na rzecz krajowych i zagranicznych przewoźników lotniczych obniżoną stawką 0% VAT.
Uznanie Państwa za podatnika VAT z tytułu sprzedaży posiłków w stołówce prowadzonej przez jednostki oświatowe na rzecz osób fizycznych nieprowadzących działalności gospodarczej oraz firm i w konsekwencji podlegania opodatkowaniu podatkiem VAT ww. czynności oraz w zakresie obowiązku ewidencjonowania na kasie rejestrującej ww. sprzedaży na rzecz osób fizycznych nieprowadzących działalności gospodarczej
Prawo do odliczenia podatku VAT naliczonego wykazanego na fakturach, fakturach korygujących i innych dokumentach z nimi zrównanych przechowywanych wyłącznie w formie elektronicznej.
Określenie stawki ryczałtu dla usług sklasyfikowanych wg kodu PKWiU 56.21.19.0 oraz PKWiU 56.29.20.0.
Prawo do odliczenia podatku naliczonego od wydatków na organizację spotkań o charakterze szkoleniowo-integracyjnym (z wyłączeniem wydatków na usługi noclegowe i gastronomiczne) w części dot. pracowników biorących w nich udział i brak prawa do odliczenia podatku naliczonego od ww. wydatków w części dot. pozostałych podmiotów biorących w nich udział.
Określenie stawki ryczałtu z tytułu świadczonych usług sklasyfikowanych wg PKWiU pod symbolem 56.10.
Określenie stawki ryczałtu z tytułu świadczonych usług sklasyfikowanych wg PKWiU pod symbolem 56.10.
Określenie stawki ryczałtu z tytułu świadczonych usług sklasyfikowanych wg PKWiU pod symbolem 56.10.19.0.
Zakres stawki ryczałtu dla świadczonych usług przygotowywania i sprzedaży posiłków, oraz sprzedaży napoi.
Stawka ryczałtu do usług przygotowania posiłków (usługi gastronomiczne) o PKWiU 56.29.19.0 jako podwykonawca.
Ustalenia czy wskazane w stanie faktycznym przychody ze świadczenia usług hotelarskich oraz konferencyjnych nie stanowią przychodów, o których mowa w art. 4a pkt 35 lit. b ustawy o CIT a w konsekwencji spółka nie posiada statusu spółki nieruchomościowej oraz nie jest zobowiązana do przekazania Szefowi Krajowej Administracji Skarbowej informacji, o której mowa w art. 27 ust. 1e ustawy o podatku dochodowym
Możliwość zastosowania 3% stawki zryczałtowanego podatku dochodowego od przychodów ewidencjonowanych dla usług sklasyfikowanych wg PKWiU 56.29.19.0 (usługi gastronomiczne)
Możliwości zastosowania 3 % stawki ryczałtu dla świadczonych usług gastronomicznych.
Możliwość zastosowania 3% stawki zryczałtowanego podatku dochodowego od przychodów ewidencjonowanych dla usług gastronomicznych.
Ustalenie, czy przychody ze świadczenia usług hotelarskich oraz konferencyjnych, gastronomicznych i rekreacyjnych nie stanowią przychodu, o którym mowa w art. 4a pkt 35 lit. b. w konsekwencji czego spółka nie jest spółką nieruchomościową.
Możliwość zastosowania 3% stawki zryczałtowanego podatku dochodowego od przychodów ewidencjonowanych dla usług sklasyfikowanych wg PKWiU 56.21.Z, PKWiU 56.10.A .
Konieczność pobierania opłaty za produkty jednorazowego użytku z tworzyw sztucznych (tzw. opłata produktowa).
Możliwość zastosowania 8,5% stawki zryczałtowanego podatku dochodowego od przychodów ewidencjonowanych dla usług sklasyfikowanych wg PKWiU 56.21.19.0 (catering) .