Logo Platforma Księgowych i Kadrowych
    Pokaż wyniki dla:
    Pokaż wyniki dla:
    uźytkownik Zaloguj się koszyk Kup dostęp
    • Twój panel
    • Tematyka
      • Podatki (608094)
      • Kadry i płace (26134)
      • Obrót gospodarczy (88861)
      • Rachunkowość firm (3841)
      • Ubezpieczenia (35961)
    • Aktualności
    • Kalkulatory
    • Porady i artykuły
    • Tematy na czasie
      • ZMIANY 2026
      • KSeF 2026
      • ZMIANY 2025
      • SYGNALIŚCI
    • Czasopisma
    • Akty prawne
    • Interpretacje
    • Orzeczenia
    • Formularze
    • Wskaźniki i stawki
    • Narzędzia i programy
      • Kursy walut
      • PKD
      • PKWiU 2015
      • KŚT ze stawkami amortyzacji
    • Terminarz
    • Wideoporady

    Interpretacje

    Interpretacje

    Temat
    Wszystkie sprzedaż stawka stawka preferencyjna stawki podatku mięso
    Indeks tematów
    Wszystkie s
    Interpretacja
    12.05.2020 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 12.05.2020, sygn. 0111-KDIB3-1.4012.211.2020.1.ICz, Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, sygn. 0111-KDIB3-1.4012.211.2020.1.ICz

    Stawka podatku dla dostawy drobiowych, surowych jelit powstałych podczas uboju i rozbioru drobiu w stanie prawnym obowiązującym od 1 stycznia 2015 r. do 31 grudnia 2019 r.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    09.01.2020 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 09.01.2020, sygn. 0112-KDSL2-1.4012.10.2019.2.AS, Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, sygn. 0112-KDSL2-1.4012.10.2019.2.AS

    Stawka podatku VAT dla sprzedaży wymienionych we wniosku produktów.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    12.03.2018 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 12.03.2018, sygn. 0112-KDIL1-3.4012.52.2018.1.AP, Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, sygn. 0112-KDIL1-3.4012.52.2018.1.AP

    Podatek od towarów i usług w zakresie stawki podatku VAT dla sprzedawanych produktów zaklasyfikowanych do PKWiU ex 10.1.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    05.01.2016 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 05.01.2016, sygn. IPPP1/4512-1195/15-2/MK, Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie, sygn. IPPP1/4512-1195/15-2/MK

    W zakresie możliwości zastosowania stawki podatku w wysokości 5% dla sprzedaży gotowych posiłków i dań oraz mięsa i wyrobów z mięsa.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    07.03.2014 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 07.03.2014, sygn. ILPP2/443-1194/13-5/SJ, Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu, sygn. ILPP2/443-1194/13-5/SJ

    Stawka podatku VAT dla produktów dostarczanych do ogrodów zoologicznych w postaci zwierząt żywych i mrożonych przeznaczonych do skarmiania zwierząt.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    13.11.2013 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 13.11.2013, sygn. IPPP2/443-911/13-4/RR, Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie, sygn. IPPP2/443-911/13-4/RR

    Ustalenie stawki podatku VAT dla sprzedaży tłuszczy zwierzęcych spełniających wymogi paszy, karmy lub składnika paszy lub karmy dla zwierząt.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    28.10.2013 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 28.10.2013, sygn. ILPP5/443-168/13-2/PG, Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu, sygn. ILPP5/443-168/13-2/PG

    Stawka podatku na sprzedaż towarów zaklasyfikowanych w PKWiU 10.11.60.0.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    20.05.2013 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 20.05.2013, sygn. IPTPB1/415-146/13-2/MD, Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi, sygn. IPTPB1/415-146/13-2/MD

    Czy sprzedaż mięsa wieprzowego na stoisku poza miejscem zamieszkania, pochodzącego z własnej hodowli, podlega opodatkowaniu podatkiem dochodowym od osób fizycznych?

    czytaj dalej
    Interpretacja
    22.06.2011 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 22.06.2011, sygn. IPTPP2/443-205/11-2/PM, Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi, sygn. IPTPP2/443-205/11-2/PM

    Sprzedaż przez Wnioskodawcę półtusz wieprzowych sklasyfikowanych pod symbolem PKWiU 10.11.12.0 oraz półtusz wołowych sklasyfikowanych pod symbolem PKWiU 10.11.0 od dnia 1 stycznia 2011 r. podlega opodatkowaniu preferencyjną 5% stawką podatku od towarów i usług, na podstawie art. 41 ust. 2a ustawy, w związku z poz. 17 załącznika nr 10 do ustawy.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    27.06.2005 Podatki

    Postanowienie w sprawie interpretacji prawa podatkowego z dnia 27.06.2005, sygn. US-PP-443/23/05, Urząd Skarbowy w Lesku, sygn. US-PP-443/23/05

    Czy należy zastosować stawkę podatku 3% VAT przy dostawie wyrobów mięsnych świeżych (PKWiU 15.11.15-00.40) i mrożonych (PKWiU 15.11.16-00.40)?

    czytaj dalej
    Interpretacja
    21.07.2004 Podatki

    Informacja o zakresie stosowania przepisów prawa podatkowego z dnia 21.07.2004, sygn. PP-2/005/2/614/04, Izba Skarbowa w Krakowie, sygn. PP-2/005/2/614/04

    Jaką stawkę podatku VAT należy stosować dla dostawcy wyrobów o symbolu PKWiU 15.11.1?

    czytaj dalej
    Interpretacja
    28.06.2004 Podatki

    Informacja o zakresie stosowania przepisów prawa podatkowego z dnia 28.06.2004, sygn. PO.III-443/16/04, Urząd Skarbowy w Brzesku, sygn. PO.III-443/16/04

    Według jakiej stawki podatku należy opodatkować dostawę kurczaka surowego posypanego przyprawą do grilowania?

    czytaj dalej
    • INFOR.PL
    • INFORLEX
    • GAZETA PRAWNA
    • INFORORGANIZER
    • SKLEP
    Copyright © 2025 INFOR PL S.A.