Określenie stawki ryczałtu z tytułu świadczonych usług sklasyfikowanych wg PKWiU pod symbolem 56.10.19.0.
Określenie stawki ryczałtu z tytułu świadczonych usług sklasyfikowanych wg PKWiU pod symbolem 56.10.
Czy dla potrzeb stosowania opodatkowania tzw. podatkiem od przychodów z budynków, o którym mowa w art. 24b ust. 1 ustawy o CIT, przy wyznaczaniu przychodu, o którym mowa w art. 24b ust. 9 ustawy o CIT, zgodnie z art. 24b ust. 6 w związku z ust. 3 ustawy o CIT należy uwzględnić części budynku hotelu, w których znajdują się pokoje hotelowe, w których Spółki z Grupy wykonują usługi hotelarskie oraz sale
Określenie stawki ryczałtu z tytułu świadczonych usług sklasyfikowanych wg PKWiU pod symbolem 56.29.19.0.
Czy wnioskodawcy przysługuje prawo do obniżenia kwoty podatku należnego o kwotę podatku naliczonego z tytułu nabycia od innych przedsiębiorców usług gastronomicznych oraz alkoholu w celu organizacji dla klientów kompleksowej usługi w postaci np. spotkania firmowego.
Uznanie zespołu składników materialnych i niematerialnych związanych ze świadczeniem usług hotelarskich i najmu lokali oraz z działalnością restauracyjną i gastronomiczną za zbycie zorganizowanej części przedsiębiorstwa oraz wyłączenie z opodatkowania ww. czynności.
Obowiązek ewidencjonowania na kasie on-line działalności związanej z prowadzeniem baru, w którym serwowane są napoje oraz słone przekąski typu paluszki, orzeszki.
Wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej w kwestii braku obowiązku zastosowania kasy rejestrującej on-line w przyczepie typu food truck.
W zakresie obowiązku stosowania kasy on-line od 1 stycznia 2021 r. – usługi grillowania na parkingu w galerii.
w zakresie możliwości zaliczenia do kosztów podatkowych wskazanych we wniosku wydatków ponoszonych przez Spółkę na zakup artykułów spożywczych opisanych w stanie faktycznym, nabywanych na rzecz „Personelu”
Prawo do odliczenia podatku VAT naliczonego z faktur zakupu usług gastronomicznych nabywanych przez Wnioskodawcę w celu ich dalszej odsprzedaży, w ramach usług zakwaterowania.
Brak prawa do ewidencjonowania sprzedaży pieczonych kurczaków za pomocą kasy z elektronicznym lub papierowym zapisem kopii.
w zakresie możliwości zaliczenia do kosztów podatkowych wskazanych we wniosku wydatków ponoszonych przez Spółkę na zakup artykułów spożywczych, opisanych w stanie faktycznym nabywanych na rzecz Personelu
brak obowiązku wymiany kasy rejestrującej na kasę on-line w sytuacji sprzedaży obwoźnej (wózki minibary) w wagonach pasażerskich oraz świadczenia usług gastronomicznych w wagonie gastronomicznym (sprzedaż wagonowa)
Czy prawidłowym jest opodatkowanie kompleksowej usługi organizacji imprezy okolicznościowej, której zasadniczą jest usługa gastronomiczna PKWiU 56.10.11.0 wraz z elementami pobocznymi (wynajem sali, obsługa kelnerska, oprawa muzyczna, dekoracja sali itp.) stawką podatku VAT 8%, a w odniesieniu do podawanych w trakcie imprezy napojów gorących (kawa, herbata) i napojów chłodzących stawką 23% VAT?
Stawka podatku VAT dla usługi przygotowywania i dostarczania posiłków dietetycznych.
Brak prawa do odliczenia podatku VAT naliczonego z faktur zakupu usług gastronomicznych nabywanych przez Wnioskodawcę w celu ich dalszej odsprzedaży, w ramach usług zakwaterowania
opodatkowanie właściwą stawką podatku sprzedaży Zestawu (piwo i popcorn) oraz ustalenie podstawy opodatkowania dla sprzedaży produktów w zestawie promocyjnym
opodatkowanie właściwą stawką podatku sprzedaży Zestawu nr 1 (kanapka i napój bezalkoholowy gazowany) oraz Zestawu nr 2 (kanapka i napój alkoholowy)
Czy Wnioskodawca ma możliwość zastosowania obniżonej stawki podatku VAT 8% dla dostawy przygotowanych we własnym zakresie produktów (ciastek, popcornu, porcji oliwek)? - Opodatkowanie podatkiem VAT gratisów wydawanych do ww. produktów.
Prawo do odliczenia podatku naliczonego za usługi gastronomiczne i kateringowe dotyczące kosztów poniesionych w związku z rozmowami biznesowymi z kontrahentami