Logo Platforma Księgowych i Kadrowych
    Pokaż wyniki dla:
    Pokaż wyniki dla:
    uźytkownik Zaloguj się koszyk Kup dostęp
    • Twój panel
    • Tematyka
      • Podatki (608085)
      • Kadry i płace (26134)
      • Obrót gospodarczy (88861)
      • Rachunkowość firm (3841)
      • Ubezpieczenia (35961)
    • Aktualności
    • Kalkulatory
    • Porady i artykuły
    • Tematy na czasie
      • ZMIANY 2026
      • KSeF 2026
      • ZMIANY 2025
      • SYGNALIŚCI
    • Czasopisma
    • Akty prawne
    • Interpretacje
    • Orzeczenia
    • Formularze
    • Wskaźniki i stawki
    • Narzędzia i programy
      • Kursy walut
      • PKD
      • PKWiU 2015
      • KŚT ze stawkami amortyzacji
    • Terminarz
    • Wideoporady

    Interpretacje

    Interpretacje

    Temat
    Wszystkie faktura faktura VAT fakturowanie fundacje żywność
    Indeks tematów
    Wszystkie f
    Interpretacja
    04.07.2019 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 04.07.2019, sygn. 0112-KDIL4.4012.188.2019.3.AR, Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, sygn. 0112-KDIL4.4012.188.2019.3.AR

    Wskazanie, czy otrzymane przez Wnioskodawcę dofinansowanie będzie opodatkowane podatkiem od towarów i usług oraz sposób wystawienia faktury dla wykonywanych usług w ramach projektu.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    26.01.2015 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 26.01.2015, sygn. ILPP2/443-1183/14-2/AD, Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu, sygn. ILPP2/443-1183/14-2/AD

    Uznanie świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktu żywnościowego wraz z wykonaniem czynności dodatkowych na rzecz klienta za usługę restauracyjną, oraz zastosowanie stawki podatku VAT i ustalenie podstawy opodatkowania dla opisanych we wniosku czynności.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    23.01.2015 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 23.01.2015, sygn. ILPP2/443-1188/14-4/MN, Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu, sygn. ILPP2/443-1188/14-4/MN

    Uznanie świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktu żywnościowego wraz z wykonaniem Czynności dodatkowych na rzecz klienta za usługę restauracyjną, oraz zastosowanie stawki podatku VAT i ustalenie podstawy opodatkowania dla opisanych we wniosku czynności.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    23.01.2015 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 23.01.2015, sygn. ILPP2/443-1187/14-2/JK, Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu, sygn. ILPP2/443-1187/14-2/JK

    Uznanie świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktu żywnościowego wraz z wykonaniem Czynności dodatkowych na rzecz klienta za usługę restauracyjną, oraz zastosowanie stawki podatku VAT i ustalenie podstawy opodatkowania dla opisanych we wniosku czynności.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    24.12.2014 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 24.12.2014, sygn. ILPP2/443-1041/14-4/EN, Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu, sygn. ILPP2/443-1041/14-4/EN

    Uznanie świadczenia Wnioskodawcy polegającego na sprzedaży produktu żywnościowego wraz z wykonaniem Czynności dodatkowych na rzecz klienta za usługę restauracyjną, oraz zastosowanie stawki podatku VAT i ustalenie podstawy opodatkowania dla opisanych we wniosku czynności.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    23.12.2014 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 23.12.2014, sygn. ILPP2/443-1040/14-4/MN, Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu, sygn. ILPP2/443-1040/14-4/MN

    Podatek od towarów i usług w zakresie uznania sprzedaży produktów gastronomicznych w lokalu Wnioskodawcy za usługę restauracyjną, zastosowania właściwej stawki podatkowej oraz określenia właściwej podstawy opodatkowania.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    31.10.2008 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 31.10.2008, sygn. ITPP1/443-692/08/AP, Dyrektor Izby Skarbowej w Bydgoszczy, sygn. ITPP1/443-692/08/AP

    Jaką stawkę podatku od towarów i usług (wynikającą z PKWiU) należy zastosować dla grupowych racji żywnościowych dla wojska?

    czytaj dalej
    • INFOR.PL
    • INFORLEX
    • GAZETA PRAWNA
    • INFORORGANIZER
    • SKLEP
    Copyright © 2025 INFOR PL S.A.