Logo Platforma Księgowych i Kadrowych
    Pokaż wyniki dla:
    Pokaż wyniki dla:
    uźytkownik Zaloguj się koszyk Kup dostęp
    • Twój panel
    • Tematyka
      • Podatki (608085)
      • Kadry i płace (26134)
      • Obrót gospodarczy (88861)
      • Rachunkowość firm (3841)
      • Ubezpieczenia (35961)
    • Aktualności
    • Kalkulatory
    • Porady i artykuły
    • Tematy na czasie
      • ZMIANY 2026
      • KSeF 2026
      • ZMIANY 2025
      • SYGNALIŚCI
    • Czasopisma
    • Akty prawne
    • Interpretacje
    • Orzeczenia
    • Formularze
    • Wskaźniki i stawki
    • Narzędzia i programy
      • Kursy walut
      • PKD
      • PKWiU 2015
      • KŚT ze stawkami amortyzacji
    • Terminarz
    • Wideoporady

    Interpretacje

    Interpretacje

    Temat
    Wszystkie ciastka wyroby piekarskie
    Indeks tematów
    Wszystkie c
    Interpretacja
    13.01.2020 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 13.01.2020, sygn. 0114-KDIP1-2.4012.625.2019.2.WH, Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej, sygn. 0114-KDIP1-2.4012.625.2019.2.WH

    Skoro termin przydatności do spożycia oferowanych produktów, tj. tortilli pszennej o smaku curry, tortilli pszennej o smaku kurkumy, tortilli pszennej orkiszowej pełnoziarnistej, tortilli pszennej o smaku pomidorowym, tortilli pszennej o smaku szpinaku, tortilli pszenno-żytniej wieloziarnistej z nasionami lnu i czarnuszką, tortilli pszennej z dodatkiem czarnej marchwi i buraka ćwikłowego, tortilli

    czytaj dalej
    Interpretacja
    09.12.2011 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 09.12.2011, sygn. IBPP2/443-1031/11/ASz, Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach, sygn. IBPP2/443-1031/11/ASz

    Stawka podatku VAT dla wyrobów zaklasyfikowanych do pierników i podobnych wyrobów oraz słodkich herbatników.

    czytaj dalej
    Interpretacja
    10.03.2011 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 10.03.2011, sygn. IPPP3/443-1214/10-4/JK, Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie, sygn. IPPP3/443-1214/10-4/JK

    Produkowane przez Wnioskodawcę wyroby z ciasta drożdżowego np. bułki drożdżowe, pączki, bułki maślane oraz wyroby z ciasta parzonego np ekierki, ptysie klasyfikowane do grupowania PKWiU 10.71.12.0, jako wyroby ciastkarskie i ciastka, świeże, których data minimalnej trwałości oznaczona zgodnie z odrębnymi przepisami nie przekracza 14 dni, a w przypadku oznaczania tych towarów zgodnie z odrębnymi przepisami

    czytaj dalej
    Interpretacja
    08.07.2009 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 08.07.2009, sygn. ILPP2/443-672/09-2/AK, Dyrektor Izby Skarbowej w Poznaniu, sygn. ILPP2/443-672/09-2/AK

    Czy sprzedaż wyrobów zaklasyfikowanych przez Organ Statystyczny do symbolu PKWiU 15.81.12 - 00.90 powinna być opodatkowana stawką VAT w wysokości 7%?

    czytaj dalej
    Interpretacja
    06.04.2009 Podatki

    Interpretacja indywidualna z dnia 06.04.2009, sygn. IBPP1/443-61/09/MS, Dyrektor Izby Skarbowej w Katowicach, sygn. IBPP1/443-61/09/MS

    prawo do stosowania stawki VAT w wysokości 7% w odniesieniu do sprzedaży ciast i ciastek zaklasyfikowanych jako wyroby cukiernicze świeże w grupowaniu PKWiU 15.81.12-00 ciastka i ciasta, pieczywo cukiernicze i inne wyroby piekarskie z dodatkiem środka słodzącego

    czytaj dalej
    Interpretacja
    10.09.2004 Podatki

    Informacja o zakresie stosowania przepisów prawa podatkowego z dnia 10.09.2004, sygn. US.46.PP.443/25/04/JŁ, Urząd Skarbowy w Żyrardowie, sygn. US.46.PP.443/25/04/JŁ

    w sprawie opodatkowania podatkiem VAT wg.stawki 7 % sprzedaży wyrobów cukierniczych :kwartetki, ciasteczka owsiane, paluchy z cukrem, paluszki piernikowe lukrowane, piernik TAFLO sklasyfikowane PKWiU 15.81.12.

    czytaj dalej
    • INFOR.PL
    • INFORLEX
    • GAZETA PRAWNA
    • INFORORGANIZER
    • SKLEP
    Copyright © 2025 INFOR PL S.A.