Logo Platforma Księgowych i Kadrowych
    Pokaż wyniki dla:
    Pokaż wyniki dla:
    uźytkownik Zaloguj się koszyk Kup dostęp
    • Twój panel
    • Tematyka
      • Podatki (608085)
      • Kadry i płace (26134)
      • Obrót gospodarczy (88861)
      • Rachunkowość firm (3841)
      • Ubezpieczenia (35961)
    • Aktualności
    • Kalkulatory
    • Porady i artykuły
    • Tematy na czasie
      • ZMIANY 2026
      • KSeF 2026
      • ZMIANY 2025
      • SYGNALIŚCI
    • Czasopisma
    • Akty prawne
    • Interpretacje
    • Orzeczenia
    • Formularze
    • Wskaźniki i stawki
    • Narzędzia i programy
      • Kursy walut
      • PKD
      • PKWiU 2015
      • KŚT ze stawkami amortyzacji
    • Terminarz
    • Wideoporady

    Porady i artykuły

    Porady i artykuły

    Temat
    Wszystkie bezpieczeństwo i higiena pracy bony posiłek profilaktyczny
    Indeks tematów
    Wszystkie b
    Artykuł
    16.07.2019 Podatki Kadry i płace

    Jak zapewniać pracownikom posiłki profilaktyczne od 9 lipca 2019 r.

    Od 9 lipca 2019 r. pracodawca, który nie ma możliwości wydania pracownikowi wykonującemu prace szczególnie uciążliwe jednego gorącego dania w czasie pracy ze względu na rodzaj wykonywanej pracy lub ze względów organizacyjnych, może przekazać mu m.in. bony, talony, kupony lub inne dowody uprawniające do otrzymania wskazanego posiłku. Na podstawie tych znaków pracownik może też kupić produkty umożliwiające

    czytaj dalej
    Porada
    02.07.2018 Podatki

    Jak rozliczyć bony wydawane pracownikom na posiłki profilaktyczne

    czytaj dalej
    Porada
    13.11.2005 Podatki Kadry i płace

    Czy przysługujące pracownikom bezpłatne wyżywienie jest opodatkowane?

    Nasi pracownicy zatrudnieni na stanowisku kucharza lub pomocy kuchennej w czasie wykonywania pracy otrzymują bezpłatne wyżywienie na podstawie rozporządzenia w sprawie zasad wynagradzania za pracę i przyznawania innych świadczeń dla pracowników niebędących nauczycielami, zatrudnionych w szkołach i placówkach oświatowych prowadzonych przez organy administracji rządowej. Czy wyżywienie to należy wyceniać

    czytaj dalej
    Artykuł
    13.07.2005 Kadry i płace

    Jakie są zasady przyznawania posiłków profilaktycznych i napojów?

    Pracodawcy są zobowiązani nieodpłatnie zapewnić pracownikom zatrudnionym w uciążliwych warunkach odpowiednie napoje i posiłki, jeżeli jest to niezbędne ze względów profilaktycznych. Problem stanowi często to, komu one przysługują oraz w jakiej formie pracownik powinien je otrzymywać.

    czytaj dalej
    • INFOR.PL
    • INFORLEX
    • GAZETA PRAWNA
    • INFORORGANIZER
    • SKLEP
    Copyright © 2025 INFOR PL S.A.