Interpretacja indywidualna z dnia 06.10.2014, sygn. IPPP3/443-647/14-4/JK, Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie, sygn. IPPP3/443-647/14-4/JK
określenie stawki akcyzy dla cydru, do którego podczas doprawiania dodane zostaną dozwolone substancje dodatkowe np. karmel, kwas spożywczy, aromaty, miód, słodziki, barwniki
Na podstawie art. 14b § 1 i § 6 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. Ordynacja podatkowa (Dz. U. z 2012 r., poz. 749, z późn. zm.) oraz § 7 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 czerwca 2007 r. w sprawie upoważnienia do wydawania interpretacji przepisów prawa podatkowego (Dz. U. Nr 112, poz. 770, z późn. zm.) Dyrektor Izby Skarbowej w Warszawie działający w imieniu Ministra Finansów stwierdza, że stanowisko Strony przedstawione we wniosku z dnia 3 lipca 2014 r. (data wpływu 7 lipca 2014 r.), uzupełnionym w dniu 19 września 2014 r. (data wpływu 22 września 2014 r.) na wezwanie tut. Organu z dnia 9 września 2014 r. (skutecznie doręczone w dniu 12 września 2014 r.), o wydanie interpretacji przepisów prawa podatkowego dotyczącej podatku akcyzowego w zakresie określenia stawki akcyzy dla cydru, do którego podczas doprawiania dodane zostaną dozwolone substancje dodatkowe np. karmel, kwas spożywczy, aromaty, miód, słodziki, barwniki -
Już dziś zamów dostęp
do IFK Platforma Księgowych i Kadrowych
- Codzienne aktualności prawne
- Porady i artykuły z najpopularniejszych czasopism INFOR wraz z bieżącymi wydaniami
- Bogatą bibliotekę materiałów wideo
- Merytoryczne dodatki, ściągi, plakaty