Ilu pracowników trzeba zatrudnić w sklepie całodobowym, aby nie naruszać przepisów o czasie pracy
Prowadzę sklep spożywczy, w którym zatrudniam 2 pracowników. Zastanawiam się nad rozszerzeniem godzin pracy mojego sklepu tak, aby był otwarty całą dobę przez 7 dni w tygodniu. Ilu muszę zatrudniać pracowników, aby wykonywanie pracy w taki sposób było zgodne z przepisami o czasie pracy? Chciałabym, aby na jednej zmianie pracowało po dwóch pracowników, a w godzinach nocnych od 22.00 do 6.00 jeden pracownik. Jaką liczbę pracowników trzeba zatrudnić, gdyby na każdej zmianie pracował jeden pracownik?
PROBLEM
Już dziś zamów dostęp
do IFK Platforma Księgowych i Kadrowych
- Codzienne aktualności prawne
- Porady i artykuły z najpopularniejszych czasopism INFOR wraz z bieżącymi wydaniami
- Bogatą bibliotekę materiałów wideo
- Merytoryczne dodatki, ściągi, plakaty
Masz już konto? Zaloguj się