Czy ewidencja na kasie rejestrującej jest wymagana przy sprzedaży lodów z małej budki
Podatniczka prowadzi sezonową działalność gospodarczą w górach w zakresie sprzedaży lodów podawanych na gałki do kubeczka oraz gofrów. Sprzedaje również napoje w butelkach bez otwierania ich klientowi. Sprzedaż odbywa się w małej drewnianej budce. Klient nie ma możliwości wejścia do środka pomieszczenia. Klienci kupują lody lub gofry i odchodzą. Obok budki nie ma stolików. Czy taka sprzedaż będzie mogła korzystać ze zwolnienia z kasy fiskalnej? Czy należy ją traktować jako sprzedaż związaną z wyżywieniem świadczoną przez stacjonarne placówki?
Już dziś zamów dostęp
do IFK Platforma Księgowych i Kadrowych
- Codzienne aktualności prawne
- Porady i artykuły z najpopularniejszych czasopism INFOR wraz z bieżącymi wydaniami
- Bogatą bibliotekę materiałów wideo
- Merytoryczne dodatki, ściągi, plakaty
Masz już konto? Zaloguj się