13.08.2020 Podatki

Czy sprzedaż alkoholu przez restauratora pozbawia prawa do zwolnienia podmiotowego

PROBLEM

Prowadzę restaurację, w ramach której świadczę usługi gastronomiczne, usługi cateringowe, jak również usługi podawania napojów alkoholowych. Nie prowadzę sprzedaży wyłącznie alkoholu, jedynie z posiłkami. Czy w opisanej sytuacji mogę skorzystać z prawa do zwolnienia podmiotowego z VAT (wartość sprzedaży ok. 150 000 zł)?

ikona kłódki
Treści dostępne dla abonentów IFK Platformy Księgowych i Kadrowych

Już dziś zamów dostęp
do IFK Platforma Księgowych i Kadrowych

  • Codzienne aktualności prawne
  • Porady i artykuły z najpopularniejszych czasopism INFOR wraz z bieżącymi wydaniami
  • Bogatą bibliotekę materiałów wideo
  • Merytoryczne dodatki, ściągi, plakaty
Kup dostęp
Powiązane dokumenty
ikona zobacz najnowsze Dokumenty podobne