Indeks tematów
A B C D E F G H I J K L Ł M N O P Q R S Ś T U V W Z Ź Ż
Typ dokumentu
Tematy: stołówka pracownicza
Najnowsze   |   Najstarsze
Interpretacja
01.02.2024 Podatki

Brk obowiązku naliczenia podatku VAT z tytułu udostępnienia operatorowi wyposażenia stołówek/kuchni.

Interpretacja
10.09.2020 Podatki

Wskazanie czy Spółka w związku z wdrożeniem planowanego systemu dofinansowania do ZO może być uznana w tym zakresie za podatnika VAT, który świadczy usługę lub dostawę towarów na rzecz swoich pracowników. Wskazanie czy Spółka będzie uprawniona do odliczenia podatku VAT wynikającego z faktury VAT otrzymanej od Operatora obciążającej Spółkę ewentualną opłatą za zbyt niską sprzedaż ZO w danym miesiącu

Interpretacja
27.01.2020 Podatki

Brak obowiązku naliczenia podatku VAT należnego. Prawo do odliczenia VAT naliczonego od zakupu usług cateringowych.

Interpretacja
27.09.2019 Podatki

w zakresie - prawa do odliczenia podatku naliczonego VAT z faktur dokumentujących koszty wyposażenia i zarządzania stołówką oraz usług cateringowych dla pracowników, - podstawy opodatkowania podatkiem VAT przekazywanych przez Wnioskodawcę obiadów na rzecz swoich pracowników.

Interpretacja
08.11.2018 Podatki

Prawo do odliczenia podatku VAT naliczonego związanego z nabyciem towarów i usług w związku z utworzeniem stołówki a następnie jej funkcjonowaniem oraz od zakupu usługi od firmy cateringowej;- Opodatkowanie nieodpłatnego udostępniania posiłków.

Interpretacja
29.01.2009 Podatki

Czy Spółka powinna kwalifikować koszty związane z prowadzeniem stołówki do grupy kosztów uzyskania przychodów w podatku dochodowym od osób prawnych?

Interpretacja
17.03.2008 Podatki

Czy Spółka ma prawo zaliczać do kosztów uzyskania przychodów wartość zakupu kompleksowej usługi zarządzania stołówką?

Interpretacja
07.10.2005 Podatki

Czy usługi świadczone przez stołówkę szkolną dla własnych uczniów i pracowników są zwolnione od podatku VAT, czy winny być opodatkowane ?

Interpretacja
07.10.2005 Podatki

Od kiedy należy stosować zwolnienie od podatku VAT, w przypadku uznania usług stołówkowych za zwolnione od tego podatku?

Interpretacja
06.09.2004 Podatki

Jaką stawkę podatku VAT należy zastosować przy świadczeniu usług polegających na produkcji i wydawaniu dań garmażeryjnych w postaci posiłków profilaktycznych i regeneracyjno-wzmacniających dla pracowników?